Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Közös ének a nemzeti összetartozásért
2021. jún. 3. csütörtök | Keszthely
Közös ének a nemzeti összetartozásért
Közös énekléssel erősítsük a magyarság összetartozását a nemzeti újrakezdés évében is! E felhíváshoz csatlakozott a Csány-Szendrey iskola is. Két tagintézmény 800 diákjával készítettek videót, melyen Szarka Tamás Kézfogás című dalát éneklik. A felvételt holnap, a nemzeti összetartozás napján publikálják.

Összesen 800 tanulót vártak a Csány-Szendrey iskola udvarára. Az intézmény pedagógusai a közösségi médiában találkoztak a Ghymes együttes alapítójának, Szarka Tamásnak a felhívásával, hogy a nemzeti összetartozás napját közös énekléssel ünnepeljék.

Szarka Tamás Kézfogás című dalát a járványügyi helyzet miatt a Fodor és Deák Ferenc utcai épület tanulói külön-külön énekelték. A székhely és a tagiskola diákjai egy felvétel erejéig összeálltak, hogy piros, fehér, zöld színű krepp papírokat lengessenek, ezt a tanuszoda tetejéről rögzítették. A produkcióról Farkas Attila készített felvételt, aki már több alkalommal nyújtott segítséget az iskolának. A diákok örömmel vettek részt az eseményen.

„Nekem nagyon tetszett, hogy végre így az egész iskola együtt van a deákosokkal együtt, szerintem ez egy nagyon jó ötlet volt. – Én is nagyon élveztem és ez a krepp papír lengetés is nagyon hangulatos volt és örülök, hogy végre tömörülhettünk egy picit” - mondta Szabó Lili és Bauer Réka. 

„Nekem nagyon tetszik ez a dal és szeretem, ha énekeljük. – Én is nagyon szeretem, amikor énekkaron énekeljük, az is nagyon tetszett és nekem az első pillanattól tetszett” - nyilatkozta Salamon Hella és Czibor Zsófia. 

Az iskola diákjai mellett a vezetés és a tanári kar is örömmel csatlakozott a felhíváshoz. A szervező Gyulassyné Nagy Henriettet Csordásné Fülöp Edit segítette a tanulók felkészítésében. Úgy vélik, hogy az akció és Szarka Tamás dala szinkronban van az iskola értékeivel is.  

Gyulassyné Nagy Henriett szervező: „Mivel ez a dal az összefogásról, az együttműködésről szól és ez egy állásfoglalás is, hogy megtanuljuk és értéket közvetítsünk, ahogy ez az egész iskolának a profilja, a hagyományteremtés, hagyomány megtartás, értékközvetítés. Úgy gondoltuk, hogy nem a széthúzás, hanem az egység az összetartás, egymás kézen fogása vezet csak a sikerhez és a boldoguláshoz, ahogy a dalban is benne van, hiszen a címe is kézfogás.”

A videót június 4-én, a nemzeti összetartozás napján töltik fel a rendezvény hivatalos Facebook-eseményéhez. A felhívást a világ magyarságához intézte Szarka Tamás, június 3-ig 96 intézmény csatlakozott a közös énekléshez.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. már. 4. hétfő 19:15 | Keszthely
Szakrális és világi verseket szavalt a Balaton Színházban Pálfi György.
| 2022. máj. 17. kedd 19:08 | Balatongyörök
Kárpátaljai szobrász támogatására rendeztek jótékonysági délutánt.
| 2022. ápr. 13. szerda 18:04 | Keszthely
A diákok a 250 éves jubileum és a Helikoni Ünnepségek alkalmából énekeltek együtt.
| 2021. júl. 23. péntek 17:18 | Keszthely
Az énektanoncok nyári tanfolyamát a Nemzeti Kulturális Alap is támogatta.
| 2021. máj. 3. hétfő 17:15 | Keszthely
Énekkel köszöntötték az édesanyákat a Csány-Szendrey iskola diákjai.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:15
Balatoni Mozaik
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:45
MMA film
11:37
Hargita TV
11:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.