Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Életmentő italok Balatongyörökön, a Györöki BorKorzón
2021. júl. 23. péntek | Balatongyörök
Életmentő italok Balatongyörökön, a Györöki BorKorzón
A környék jellemző boraival, finom ételekkel, szórakoztató programokkal várják idén is az érdeklődőket a “Györöki BorKorzó” rendezvényén. A Balaton-parton, a móló melletti sétányon immár ez a huszonhatodik alkalom arra, hogy a borkedvelők megkóstolhassák a régió legjobb nedűit.

A Szent György-hegytől a cserszegtomaji, hévízi szőlőhegyeken át a rezi borokig mindent megtalálhat itt a vendég. Összesen tizenegy borház várja a látogatókat a vasárnapig tartó rendezvényen. Ez a fiatal társaság már délután megérkezett a huszonhatodik “Györöki BorKorzó”-ra. Horváth Soma vette át a szót: "Balatonberényből jöttünk. Volt osztálytársak vagyunk a gimnáziumból, Keszthelyről egyébként. A bor meg hát az életünket jelenti, igen. Nagyon szeretjük. Mindig az összes borászatot végigjárjuk a Balaton körül is" - mondta.

A megnyitón a megjelenteket Biró Róbert polgármester borhölgyek és borlovagok társaságában köszöntötte, akik természetesen borospoharakkal a kezükben jelképezték a kulturált borfogyasztás fontosságát. A rendezvény első fellépőjeként a Balchicanos zenekar szórakoztatta a közönséget. Ez a család Szegedről érkezett nyaralni a Balaton mellé; egy kis borkóstolás is belefért a programba. "Olyan 5-6, inkább 10 éve járunk már ide a környékre. Most óriási mázli, hogy itt van ez a rendezvény - nem mindig sikerül ezt elkapni. Egyébként nagy borkedvelők vagyunk, úgyhogy most úgy döntöttünk, a strandolás után itt is maradunk egy kicsit, megkóstoljuk itt a soron lévő borokat" - mondta el az apuka, Vajas Győző.

Ez a borászat már több mint 10 éve vesz részt a rendezvényen. Nagy sikere van náluk a jégbornak és a rozénak. De azt is megtudhattuk, mi a legjobb életmentő ital: "Nagyon kedves a közönség, szeretik a a becehegyi, tehát a környéken termő borokat. Általában - aminek mi is örülünk, bortermelők, hogy - most már elfogadják, hogy bor alapból száraz, keresik is. Nagy melegben egy fröccs életet ment" - hangzott a jótanács Ekéné Pankotai Erzsébet borház tulajdonostól.

A “Györöki BorKorzó”-k zenei szempontból különlegesek, mert a szervező, Villányi Éva művelődési ház vezető egy széles zenei palettáról válogatja az előadókat. A program kiváló lehetőség arra, hogy a fogyasztók és a bortermelők egymásra találjanak. "A helyi és környékbeli termelőknek szeretnénk egy olyan kiállítási, kereskedelmi lehetőséget nyújtani, ami szerintem nagyon fontos, hiszen hogyha már bortermelő vidék vagyunk és nagyon sok család és vállalkozás él ebből, akkor meg kell teremteni azt a lehetőséget is, ahol ezeket a borokat, ezeket a termékeket be tudják mutatni" - tette hozzá.

A bor úgy csúszik jobban, ha meg van ágyazva neki, így finom ételeket is lehet kóstolni. A gyerekekre is gondoltak: a Varázshangok játszóház minden nap gondoskodik a szórakozásukról és alaposan kifárasztja őket. A tervek szerint augusztusban is lesz egy hasonló rendezvény Balatongyörökön.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Idén sem marad el a gyenesdiási borfesztivál, amely a helyi borkultúra és hagyományok ápolásának egyik legfontosabb eseménye.
| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Rezi
Az időjárás miatt csúszott a program dátuma
| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Vonyarcvashegy
A Balatoni Borrégió ügyeiről értekeztek
| 2024. jan. 23. kedd 16:58 | Rezi/Várvölgy
Vince napjához kapcsolódóan mindkét településen több mint 100-an vettek részt a programon.
| 2023. nov. 16. csütörtök 15:30 | Vonyarcvashegy
A diási pincék, az uradalmi szőlő történetét dolgozta fel egy kötetben Müller Róbert.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.