Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / A túléléssel ismerkedhetnek a Honvédelmi Tábor résztvevői
2021. aug. 26. csütörtök | Zalaszabar
A túléléssel ismerkedhetnek a Honvédelmi Tábor résztvevői
28 fiatal tanulhatta meg a túlélés alapvető szabályait a Honvédelmi Táborban. Zalaszabarban második alkalommal szervezte meg a programot a Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred. Az öt nap alatt többek között akadálypálya és különböző előadások is várták a gyerekeket.

Mérleghinta, kúszás, gránátdobás – csak néhány az akadálypálya elemei közül, amelyet a résztvevőknek teljesíteniük kellett a Honvédelmi Táborban. A 12 és 15 év közötti fiatalok öt napot töltenek el Zalaszabarban. Az első tábort 2019-ben szervezték meg, tavaly a járvány miatt elmaradt. A programon azonban több olyan fiatal is van, aki az első eseményen is részt vett.        

„Én nagyon jól érzem magam, mert két évvel ezelőtt is voltam már ugyanitt. 10 éves korom óta vonz ez az egész katonaság meg ilyenek. Két évvel ezelőtt jöttem először ide és azóta minden évben szeretnék jönni.” - mondta egy táborozó, Gumhárt Noémi.

Az akadálypályán nem csak az ügyesség és az állóképesség, hanem az idő is számított. A gyerekek ugyanis versengtek egymással, a legügyesebb teljesítő pedig a dicsőség mellett jutalomban is részesült.

A fiatalok szigorú napirend szerint élnek a táborban, a Magyar Honvédség pedig számos olyan programot szervez, ahol a tanultakat az életben is tudják hasznosítani. Ilyen volt például az elsősegély-nyújtásról szóló, interaktív előadás is. Itt a résztvevők elsajátíthatták a helyes technikát és ki is próbálhatták magukat, hogy mit tennének egy vészhelyzet esetén.

„Én azt tartom ebben hasznosnak, hogy ezt a való életben is tudom használni. Hogyha valakit látok összeesni, akkor oda tudok menni hozzá segítséget nyújtani. Először is azt kellett megnézni, hogy ébren van-e vagy valami más gondja van, utána kell ellenőrizni itt a pulzust.” - tette hozzá egy másik táborozó, Tóth István Csaba.

A Honvédelmi Tábort idén 28 fiatal részvételével szervezték meg. A program során a gyerekek megismerkedhetnek a katonaság munkájával és hasznos ismereteket is szerezhetnek. Csütörtökön a gyerekek három rajban, forgó rendszerben vettek részt a napi eseményeken.

„Megismerkednek a túléléssel, ezen belül elsajátítják, hogy hogy lehet tiszta vizet szűrni esővízből, hogy lehet tájékozódni terepen, hogy kell használni a tájat, hogy kell használni a térképet. Találkoznak elsősegély-nyújtással, megismerkednek azzal, hogy hogy kell újraéleszteni valakit, hogy kell a vérzéscsillapítást végrehajtani. Megismerkednek egymással, barátságok fonódnak.” - tájékoztatott Ernszt József törzszászlós, a  Nagy Sándor Területvédelmi Zászlóalj vezénylő zászlósa.

A gyerekek az aktív programok mellett előadásokat is hallhatnak. Ezeken belül megismerkedhetnek többek között a kadétprogram lehetőségével. A Honvédelmi Tábor pénteken zárja a kapuit.         

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. nov. 13. hétfő 17:03 | Keszthely
Vadászgépek gyakorlatoznak a térségben a héten.
| 2023. júl. 6. csütörtök 17:00 | Karmacs
A Magyar Honvédség programját immár 20. alkalommal szervezték meg 60 gyerek részvételével.
| 2022. szep. 29. csütörtök 17:11 | Zalaegerszeg
A Vajda János Gimnázium csapata nyerte a vetélkedőt, így ők képviselik a megyét az országos döntőn.
| 2022. aug. 15. hétfő 16:29 | Zalaapáti
12. alkalommal szervezték meg a népszerű fesztivált hagyományőrzők és népdalkörök részvételével.
| 2022. júl. 11. hétfő 15:32 | Karmacs
A honvédségnél dolgozók gyermekei táboroztak Karmacson.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.