Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A fotózás világával ismerkedtek Keszthelyen
2021. szep. 22. szerda | Keszthely
A fotózás világával ismerkedtek Keszthelyen
Fotósok hada gyülekezett az elmúlt szombaton a Helikon Kastélymúzeumnál. Kivételesen nem a patinás épület, hanem a fényképezőgépek, telefonok és természetesen a gazdáik voltak a főszereplők. A Műszaki Országos Környezetvédelmi Egyesület kezdeményezésére “fotósétán” vettek részt az érdeklődők, ahol a szakma fortélyaival ismerkedhettek meg.

A keszthelyi fotósétára bármilyen, fotózásra alkalmas eszközzel lehetett érkezni. A szervezők kiemelték: nem a technika számít, hanem a lelkes hozzáállás. Manapság egy jó fotó elkészítéséhez nem biztos, hogy komoly felszerelés szükséges - ennek bizonyítására többen is mobiltelefonnal jöttek. Az úttörő jelleggel, első alkalommal megrendezett “fotósétára” tizenhat résztvevő érkezett. A Műszaki Országos Környezetvédelmi Egyesület Keszthely Város Önkormányzatával karöltve hozta létre a projektet.

A Helikon Kastélymúzeumnál kezdődő, majd a város több pontján is áthaladó fotósétán profi fotósok és a szakma iránt kezdő érdeklődők egyaránt részt vettek. Volt olyan is, aki családostul érkezett. "Azért jöttem el, mert érdekel a fotózás. Szerettem volna kicsit tanulni egy profitól, hogy hogyan kell megkomponálni egy képet , illetve mi az, amire figyelni kell. Meg kicsit jobban kitanulni ezt a masinát" - mondta el Juhászné Nyári Emese, aki kisgyermekével és férjével együtt járta a várost.

A programon ingyenesen lehetett részt venni. A séta során a résztvevők folyamatosan kapták a feladatokat, hogy miről és hogyan kell fotózni. A képek készítésénél szempont volt a környezetvédelem, a klímaváltozás hatásainak érzékeltetése; ezzel együtt ösztönzés is arra, hogy hogyan védjük meg a környezetünket. A fotóséta egyben egy alakulóban lévő fotóklub előfutára is. Belovári András fotográfus így vélekedett: "Keszthely város és a környéke nagyon sok különleges értékkel bír, ami egy fotográfus számára nagyon nagy kincs. Akit komolyabban érdekel a fotográfia, azt sok szeretettel várjuk az újonnan megalakuló keszthelyi fotóklub tagjai közé, aminek a fő helyszíne a Balaton Színház lesz Ezúton is köszönetet szeretnék mondani Osvald Bálint igazgatóhelyettesnek a segítségért és az együttműködésért, hogy ez létrejöhet."

A fotósétára fiatalabbak, idősebbek, hölgyek és urak egyaránt érkeztek. Volt, aki Nagykanizsáról utazott Keszthelyre a fényképezés kedvéért. Az elkészült képeket utólagosan értékelték, valamint megbeszélték a programon megtapasztalt élményeket, tudnivalókat. A több órás séta során sok helyszínre  ellátogattak, a fotósuli a Balaton partján ért véget.

A riport a "Keszthelyi klímastratégia kidolgozása és klímatudatosságot erősítő, szemléletformáló programok megvalósítása" című KEHOP-1.2.1-18-2018-00206 azonosítószámú" projekt keretében valósult meg.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. feb. 9. péntek 19:15 | Keszthely
A Sentinel-2 műhold készített fotót a magyar tengerről.
| 2023. nov. 6. hétfő 17:51 | Keszthely
A Balaton, a természet szépségének erejéről győződhetnek meg azok, akik ellátogatnak a Balaton Színházba.
| 2022. dec. 13. kedd 11:27 | Keszthely
Vadászati és természetfotós kiállítás nyílt Keszthelyen.
| 2022. ápr. 28. csütörtök 16:02 | Keszthely, Budapest
A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztályának elnöke a héten adta át a díjakat.
| 2021. júl. 14. szerda 16:42 | Balatongyörök
A tárlat kiegészítéseként Balatonhoz kötődő eredeti kéziratokat is megtekinthetnek az érdeklődők.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:34
Zalai krónika
18:49
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
21:00
Egy csipetnyi szó
21:34
Zalai krónika
21:49
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.