Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Díszpolgári címet kapott Illés Fanni
2021. szep. 23. csütörtök | Rezi
Díszpolgári címet kapott Illés Fanni
Díszpolgári címet kapott Reziben Illés Fanni. A paralimpiai diadal óta először tudott szülőfalujába látogatni a sportoló. Virágokkal és transzparensekkel köszöntötték Illés Fannit, aki beszélt a Tokióig vezető útjáról, a sport nehézségeiről és szépségeiről is.

és ujjongással köszöntötték a reziek Illés Fannit. Az aranyérmes paralimpikon a tokiói versenyt követően most tudott először hazalátogatni.

„Büszkeség, hogy egy falunkbéli a világ legmagasabb fokára tudott eljutni. Nem lehet, csak a maximális elismerés hangján szólni a Fanniról. Azt gondolom, hogy az emberi jellemvonásai, a sporthoz való hozzáállása, az eredményei mutatják, hogy aki olimpiai aranyéremig eljut, az mindenképpen jelzi a sporthoz való hozzáállását. És ez minden sportszerető rezi emberben azt gondolom öröm.” - mondta el Cserép Gábor polgármester.

A község iskolásai, Fanni egykori tanárai, barátok és családtagok érkeztek a köszöntőünnepségre. Rajtuk kívül Budapestről megérkezett a sportoló szponzora, Kürti Sándor is.

"Mind a kettőnknek a közös kapcsolata, az a Szabó Zoli a tornatanár. Az nekem gyerekkori tornatanárom volt, aki itt lakik Rezi faluban és ő beszélt rá arra, hogy a Fanni megérdemelné a támogatást.”

Az eseményen Fanni egykori tanára idézte fel a gyermekkori emlékeket. Ezt követően egy kisfilmet tekinthetett meg a közönség a sportoló tokiói élményeiből.

A település által adományozható legmagasabb kitüntetéssel, díszpolgári címmel ismerték el a paralimpiai bajnokot. Illés Fanni nagyon meghatódott az elismeréstől, hiszen meglepetés volt számára a cím.

„Nagyon örülök és tényleg, őszintén meghatódtam, hiszen erre nem számítottam tényleg és ennyi emberre meg pláne nem. A díszpolgári címre egyáltalán nem. De nagyon örülök, hogy itthon lehetek. Talán most lesz egy kis időm végre megnyugodni, mert az elmúlt időszak nem arról szólt, hogy én nyugodtan éljem a mindennapjaimat, de most végre hazajöttem pihenni.”

A köszöntőünnepséget követő pódiumbeszélgetésen a sportoló elmondta, sok nehézséggel küzdött meg, de mindig fel tudott állni, soha nem adta fel. Ennek is köszönhető a most megszerzett aranyérem. Novembertől a világbajnokságra készül. Elmondta, egyelőre még kérdéses, hogy elindul-e 3 év múlva még egy paralimpián, hiszen anyai örömök elé szeretne hamarosan nézni párjával, aki egyben edzője is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2021. aug. 31. kedd 14:54 | Tokió
A paralimpia 100 méteres mellúszásának győztese videóinterjúban mesélt győzelméről.
| 2021. aug. 30. hétfő 12:43 | Tokió
Fölényesen nyerte meg az S4-es kategóriájú 100 méteres női mellúszást a keszthelyi születésű parasportoló
| 2019. szep. 10. kedd 16:20 | London
100 méter mellen diadalmaskodott Fanni a Londonban zajló paraúszó-világbajnokság első versenynapján.
| 2016. szep. 8. csütörtök 08:11 | Rio de Janeiro
Ismét fellobbant a láng Rio de Janeiróban, és ezzel megkezdődött a XV. paralimpia.
| 2023. okt. 10. kedd 17:11 | Zalaegerszeg
Zádori Mária énekes kapta idén a Zala vármegye Díszpolgára címet, de keszthelyi is van a díjazottak közt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.