Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Szülőfalujában köszöntötték Illés Fannit
2024. okt. 21. hétfő | Rezi
Szülőfalujában köszöntötték Illés Fannit
Szülőfalujában, Reziben köszöntötték Illés Fannit. A paralimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó a XVII. Nyári Paralimpiai Játékokon ezüstérmet nyert az SB4-es kategória 100 méteres mellúszás versenyszámában. A Vasas SC végtaghiánnyal született sportolója, a falu díszpolgára beszélt a felkészülés nehézségeiről és arról, mit jelent neki Rezi.

Barátok, családtagok és tisztelői várták a rezi sportcsarnokban Illés Fannit. A 32 éves sportolónő a XVII. Nyári Paralimpiai Játékok után először tudott szülőfalujába hazautazni. Megható gondolatokkal és virággal köszöntötte az ezüstérmes paralimpikont Cserép Gábor polgármester. "A szülei, felmenői, mindenki rezi volt. Így aztán születésétől kezdve kísérhettük végig, egész mai napig, az életét. Itt járt általános iskolába, óvodába, a mindennapjait itt élhettük meg együtt. Ahogy fejlődött, nőtt, felnőtté vált. Az egész életét, pontosan napra, mi itt kísérhettük helyben. Ezért is vagyunk, - úgymond - teljes szeretettel hozzánőve. Hiszen együtt lélegzünk vele szinte a versenyeken."- mondta el Cserép Gábor polgármester.

A 2024. évi párizsi paralimpiai játékok magyar küldöttségének második érmét szerző úszó beszélt Rezihez való kötődéséről is. Felelevenítette a versenyre való felkészülést, a szülés utáni visszatérést."Nagyon nehezen készültem fel. Mindenki tudja, szerintem ezt csak egy édesanya tudja, hogy szülés után milyen nehéz egyáltalán újra magunkra találni, vagy hallani a saját gondolatainkat, ami nem a gyerek körül forog természetesen és hát nehéz volt. Nem tudok más szót mondani. Keserves kínok közt készültem fel, ami azt jelenti, hogy nyílván az edzések nem úgy mentek. Az utolsó pillanatra állt össze minden. Szóval ez nem volt egyszerű menet, de legalább megcsináltuk."- nyilatkozott Illés Fanni.

Édesanyjának külön köszönetet mondott a sportoló a találkozón, amiért kisfiára vigyázott a felkészülési idő alatt. Fannit szülei, nagyszülei egészen kisgyermek kora óta támogatják céljai elérésében. Ezt az ismerősök is megerősítették."Tényleg a szülei, ahogy odaálltak mellé, ahogy végigcsinálták az egészet, egy csoda volt és példakép mindenki előtt. A Fannit mindig is egész gyerekként nevelték, tehát ha lehet mondani többet vártak tőle, mint egy normál gyerektől. Így edződött bele a Fanni abba, hogy ne érezze azt, hogy hátránya van. Tényleg mindig így nevelték és nagyon nagy büszkeség tölt el bennünket amivé lett."- mondta Szalai Antalné.

A vetítéssel egybekötött találkozón felidézték a párizsi döntő pillanatait, ahová  Illés Fanni címvédőként jutott be és 100 méteres mellúszásban gyönyörű teljesítménnyel ezüstérmet szerzett. A találkozó résztvevői azt is megtudhatták, hogy Fanni egy rövid pihenés után megkezdi a felkészülést a 2025-ös szingapúri világbajnokságra.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

| 2024. szep. 4. szerda 19:15 | Keszthely-Párizs
30 felett, édesanyaként is a világ elitjébe tartozik Illés Fanni, amire még az ép úszok közt is kevés példa van.
| 2021. szep. 23. csütörtök 16:21 | Rezi
A tokiói paralimpiai diadal óta először tudott szülőfalujába látogatni a sportoló.
| 2021. aug. 31. kedd 14:54 | Tokió
A paralimpia 100 méteres mellúszásának győztese videóinterjúban mesélt győzelméről.
| 2021. aug. 30. hétfő 12:43 | Tokió
Fölényesen nyerte meg az S4-es kategóriájú 100 méteres női mellúszást a keszthelyi születésű parasportoló
| 2019. szep. 10. kedd 16:20 | London
100 méter mellen diadalmaskodott Fanni a Londonban zajló paraúszó-világbajnokság első versenynapján.
00:00
Képújság
06:00
Hargita TV
06:21
06:23
Kukkantó
06:46
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2024
08:15
Diagnózis
08:54
Savaria Filmfesztivál
09:00
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.