Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Félezren futottak a koraszülöttekért
2021. okt. 25. hétfő | Zalaegerszeg/Keszthely
Félezren futottak a koraszülöttekért
Mintegy félezren futottak vasárnap a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány által szervezett jótékonysági versenyen. A Zalaegerszegtől Keszthelyig tartó 66 km-es távot, a „Másodszor is célba érünk” című megmérettetést ötödik alkalommal szervezték meg. Az ország egészéből érkeztek nevezők. A leggyorsabb futó 5 óra 16 perc alatt ért be a célba.

A megható szívdobbanásra és baba felsírásra startoltak el a versenyzők Zalaegerszegről vasárnap 9 órakor. A Keszthelyig tartó 66 kilométeres távra egyéniben és váltóban is lehetett nevezni. A versenyzők a kora délutáni órákban érkeztek meg a 71-es főút mellett található utolsó frissítőponthoz, ahol többek között vizet, szőlőcukrot, müzliszeletet és banánt is kaphattak. Innen már csak 3 kilométer volt hátra a versenyből.  A leggyorsabb futó 5 óra 16 perc alatt ért célba.

„Én már negyedik alkalommal vettem részt, kétszer párosban, kétszer egyéniben teljesítettem. És akkor most volt a második egyéni teljesítményem. Végül is egész jól ment a futás, elég összeszedett voltam, már a második váltópontnál az élre álltam. Utána egy stabil tempót mentem. 45 km után már elkezdtem fáradni, de szerencsére nem értek utol a többiek." - mondta el Rudolf Tamás.

A Helikon Kastélymúzeumtól már csak 800 métert kellett lefutniuk. Szurkolók és csapattársak is biztatták a versenyzőket erről a helyszínről is. A váltók a Sétáló utcán várták be egymást, hogy együtt, kézen fogva érhessenek célba. A befutókat mentősziréna fogadta. A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány immáron ötödik alkalommal szervezte meg a jótékonysági futást. A Másodszor is célba érünk elnevezésű esemény távja nem véletlenszerűen lett kiválasztva.

„Ez a Másodszor is célba érünk ez azt jelentette, hogy a koraszülöttek az életüket egy komoly handicap-pel kezdik, hiszen ők megszületés után sokszor azért, hogy életben maradjanak oxigénhiányos állapotban küzdenek. Ez egy kicsit hasonló, mint a Zalai-dombokon, amikor a futók felérnek és alig kapnak levegőt. Ugyanazokat a légzési segédizmaikat használják a kimerülés határán, mint a koraszülöttek. Erre emlékezünk egy picit.” - ismertette Dr. Gárdos László, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház osztályvezető főorvosa.

Nem múlhatott el a rendezvény a koraszülött gyermekek futása nélkül. Ők a kastélyparkból futottak a Fő térig.

„Jó érzés volt, már azért is, mert picit mozgok. Több éve járunk ide futni és én nagyon szeretem” - osztotta meg Mihály Adél.

A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány szakorvosok, szakápolók képzését, a gyógyító munkához szükséges műszerek és eszközök beszerzését is támogatja. A közhasznú szervezet kiemelt feladata a koraszülöttmentés, amelyet egyedüliként végez Vas- és Zala megyében, valamint Somogy megye egy részében. A nevezési díjak ezekhez a tevékenységekhez járulnak hozzá.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. feb. 22. szerda 17:02 | Zalaegerszeg
Az országban egyedülálló felszereltségű gépjárművet hivatalosan a szervezet jótékonysági bálján adták át.
| 2024. jún. 18. kedd 19:15 | Balaton
Jótékonysági célt szolgált a 80 km-es kihívásuk.
| 2024. jún. 14. péntek 19:15 | Balaton
Úszásukkal jótékonysági célt szolgálnak.
| 2024. máj. 7. kedd 19:15 | Keszthely
hagyományos anyák napi hangversenyt tartottak a Fő téri templomban, egy beteg kislány javára gyűjtöttek.
| 2024. máj. 1. szerda 19:15 | Keszthely
Egy négyéves kislány kezelésére fogadják az adományokat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.