Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Az utak ideje
2021. okt. 28. csütörtök | Keszthely
Az utak ideje
A világ ismert helyszínei más szemmel – így lehetne összefoglalni Iván Csaba nemrég megjelent kötetét. Az utak ideje című könyv a keszthelyi születésű szerző úti élményeit foglalja össze, de egészen más módon, mint egy hagyományos útinapló. A kötetet kedden délután mutatták be a Fejér György Városi Könyvtárban.

Szubjektív búvár zsebkönyv. Így jellemzi maga a szerző legújabb kötetét. Az utak ideje című könyv bizonyos szempontból útinapló, ugyanakkor nem a turisták által felkapott helyeket mutatja be az olvasóknak. Iván Csaba szándéka az, hogy búvárkodásra késztesse az utazókat, azaz arra bíztassa őket, hogy fedezzék fel egy-egy ország rejtett kincseit. A keszthelyi születésű szerző nem először járt a Fejér György Városi Könyvtárban, előző két kötetét is bemutatta már itt az érdeklődőknek.

„Azért jön vissza az ember, mert visszahúzza a szíve. A gimnázium az egyébként is, mint építészeti remek és én ezt nagyon szeretem. A másik pedig a Szigetfürdő, ami nekem a feltöltődésben, akárhonnan jövök vissza a világból, akkor mindig azt mondom, hogy ha úszni akar az ember, akkor a Szigetfürdőbe kell menni. Tehát vannak olyan csábító helyek, ami nekem örökké a relaxációnak a tökéletes helyszíne.” - emelte ki Iván Csaba.

Az utak ideje című kötet számos európai helyszín mellett Indiát, Egyiptomot és az Egyesült Államok keleti partvidékét is az olvasók elé tárja. A Fejér György Városi Könyvtárban tartott kötetbemutatón az érdeklődők megtudhatták, hogy mi inspirálta a könyv megírását. Szó esett arról is, hogy sok olyan élményt is összegyűjtött Iván Csaba, amik nem kerültek bele a könyve, ezért elképzelhető, hogy újabb írással örvendezteti meg az olvasóit. A keszthelyi könyvtár nagy örömmel látta újra vendégül az írót.

„Azért is hívtuk szívesen, mert ez az utazás tematika, amiről ez a kötet szól, Az utak ideje, igazából ez mindenkinek a szívéhez közel áll. Tehát meg is látszik a közönség létszámán, hogy nagy érdeklődésre tartott számot. Iván Csaba a Naptárlapok című kötetét mutatta be először, akkor is teltházzal, a Jazztérképet másodjára és akkor is teltházzal. Úgy gondoltuk, hogy szívesen fogadja majd a közönség így harmadjára is.” - tájékoztatott Kocsondiné Eisenkorb Györgyi, a Fejér György Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.

A könyvtár olvasótermében ezúttal is teltház volt, sokan voltak kíváncsiak a Keszthelyről elszármazott szerző úti élményeire. A beszélgetést saját fényképei is színesítették, így vált igazán hitelessé és élménydússá a beszámoló.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 22. szerda 19:15 | Keszthely
Előadásokkal és könyvbemutatóval és pálinka kóstolóval ünnepelte a Balatoni Múzeum a múzeumok világnapját
| 2024. máj. 16. csütörtök 19:15 | Gyenesdiás
Wágenhoferné Pohl Magdolna olyan meséket ír, amik a gyógynövények világát hozzák közelebb a gyerekekhez. A negyedik kötete jelent meg.
| 2024. jan. 8. hétfő 14:05 | Keszthely
Megjelent a Viharfelleg, szilvalekvár című diákantológia.
| 2023. okt. 27. péntek 15:53 | Keszthely
125 esztendő 125 műtárgy címmel jelent meg az intézmény jubileumi kiadványa.
| 2023. okt. 26. csütörtök 17:06 | Keszthely
Helytörténeti mesefüzet jelent meg, mely a Festeticsek 200 évvel ezelőtti majorjába kalauzolja az olvasót
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.