Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Nem nagyon lehet leírni, ki kell próbálni a jeges fürdőzést
2021. dec. 15. szerda | Gyenesdiás
Nem nagyon lehet leírni, ki kell próbálni a jeges fürdőzést
Adventi mártózást rendeztek a Balatonban. Ferenczi Ottó, a keszthelyi rozmár és barátai vettek fagyos fürdőt a Diási Játékstrandon. A gyakorlott fürdőzőkhöz amatőrök is csatlakoztak. Az akció célja az volt, hogy a vírusos időszakban felhívják a figyelmet az egészséges életmódra és a barátságra.

A levegő és a Balaton hőmérséklete is 4 °C körül volt szombaton. Nagykabátban, jól felöltözve beszélgettek az emberek a diási strandon. Néhányan viszont fürdőruhára vetkőztek, hogy megmártózzanak.

A keszthelyi rozmár, Ferenczi Ottó vezetésével vonultak a téli Balatonba a fürdőzők. Majdnem derékig érő mélységig mentek, de a mártózás természetesen nem maradt el. A népes közönség tapssal ismerte el a mutatványt.

Helyi vállalkozók és az önkormányzat felkérésére szervezte meg a fürdőzést Ferenczi Ottó. A keszthelyi rozmár és barátai már gyakorlott mártózók, ha tehetik, rendszeresen fürdenek meg a tóban, akár nyáron, akár télen. Szilvási Dóra a párjával jött el Kaposvárról, korábban még soha nem vettek ilyen hideg fürdőt.

„Igazából kicsit ilyen, majdhogynem égető, ilyen szúrós, nem is tudom hogy mondjam, olyan amit nem nagyon lehet leírni, nem is számítottam ilyesmire, de összességében jó élmény volt” - nyilatkozta Dóra. 

A szakemberek szerint a jeges fürdőzés  jó hatással lehet az erekre, a bőrre, energikusabbá tesz, erősítheti az immunrendszert és testileg-lelkileg frissítő hatású. A fürdőzők célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra. Különösen fontosnak érezték ezt a járvány miatt.

Ferenczi Ottó: „Ez nagyon jó immunrendszer erősítő. A másik, az összetartozásra és a barátságra hívjuk fel mindenki figyelmét. Ebben a vírusos időszakban nagyon fontos, hogy figyeljünk egymásra, figyeljünk az egészségóünkre és egymásra mindenképpen tekintettel legyünk. Aki ezt tudja csinálni, bírja a szervezete, azt szeretettel várjuk itt is, Keszthelyen, a városunkba is.”

A fürdőzésen részt vett Nyárádi Zoltán, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Balu kapitány. Barátja, Ferenczi Ottó hatására kezdett el ő is fürdőzni. 30 évig hajózott a Balatonon, most a Rajnán szeli a habokat, de a magyar tenger a mindene.

„Az Ottóval a Helikon strandon le szoktunk ülni a part mellett egy padra és nem is szólunk egymáshoz, csak nézzük a vizet és töltődünk fel azzal a látvánnyal, amit nyújt nekünk ez a csodálatos nyugati része a Balatonnak, mert szerintem ez a legszebb az egész Balatonon. Én végighajóztam keresztbe, hosszába, de nekem ez az igazi” - nyilatkozta Nyárádi Zoltán. 

A szokásos keszthelyi szilveszteri csobbanást nem szervezik meg a járvány miatt. Ferenczi Ottó elmondta, hogy márciusban szeretné megtartani a tavaszköszöntő csobbanást, melyre meghívja barátját, a nemzet rozmárját, Schirilla Györgyöt is.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 15. hétfő 19:15 | Keszthely
Ötödik alkalommal szervezték meg a Dog Beach Festet a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertben.
| 2024. jún. 26. szerda 19:15 | Balaton
A vízimentők a balesetek megelőzésére hívják fel a figyelmet.
| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Vonyarcvashegy
A Balatoni Borrégió ügyeiről értekeztek
| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Vonyarcvashegy
Képzőművészeti műhelymunkát szerveztek Vonyarcvashegyen
| 2024. jún. 20. csütörtök 19:15 | Keszthely
Általános iskolásokkal ismertették meg a vitorlázás és a Balaton szépségeit.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.