Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Bővülhet idén az erdei iskolai foglalkozás
2024. jan. 10. szerda | Gyenesdiás
Bővülhet idén az erdei iskolai foglalkozás
Jó évet zárt a Festetics Imre Élményközpont. Nőtt a látogatók száma, sok volt a program. Az állatok szaporulata is jónak mondható, több bárány látta meg a meg a napvilágot, de születtek vaddisznók és bivalyborjú is. Idén is a megszokott rendezvényekkel várják az érdeklődőket, de újdonságokat is terveznek.

Tavaly az állatok farsangja is megelevenedett a Festetics Imre Élményközpontban. A farsangváró programon kézből is lehetett etetni Pocakot, az intézmény egyik legszelídebb állatát. Az élményközpont munkatársai számos ismeretet adtak át a dámvadak etetésénél.

2023-ban sem maradhatott el az egyik legnagyobb eseményük, a Nyuszifül Fesztivál. A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó programok mellett hüllőkiállítással is megörvendeztették a publikumot. Névadó pályázatot is hirdettek, egy bivalyborjúnak várták a névötleteket. A kis jövevényt végül Berkenyének keresztelték el.

A Csodaszarvas fesztiválon a hazai nagyvadak mellett egzotikus állatokkal is lehetett ismerkedni. A kelta ünnepkörhöz kapcsolódóan Halloween-partyt is tartottak az udvaron lévő sátorban.

„Én azt gondolom, hogy minden szempontból nagyon sikeres évet zártunk. Mind a látogatószám terén, mind pedig a rendezvényeink nagyon jól sikerültek. Szép számmal érkeztek rá a látogatók. Ami nagy öröm számomra, hogy a környékbeliek nagyon sokan jönnek, most már vannak visszatérő családjaink, úgymond ilyen törzsgárdatagjaink. Úgyhogy ők tényleg minden rendezvényre nagyon becsülettel jönnek. A másik, aminek nagyon örülök a tavalyi év kapcsán, hogy rengeteg óvodás és iskolás csoport érkezett hozzánk.”  - emelte ki Varga Péterné, a Festetics Imre Élményközpont ökoturisztikai vezetője.

Ebben az évben is megrendezték már az első programot. A Bejgli-túrára több család érkezett. A cél az volt, hogy már az év elején megmozgassák az embereket, valamint, hogy a téli szünet végére is kínáljanak kikapcsolódási lehetőséget. Ezúttal is az újszülött állatok vitték a prímet, de a kézből etetésnek is töretlen a sikere. Az elmúlt évben újdonságként szervezték meg az erdei iskolás foglalkozást, melyre nagyon nagy volt az igény. Ezt 2024-ben is szeretnék megvalósítani.

„Ezt a foglalkozást szeretném egy kicsit kibővíteni egy másik korosztályra is. Méghozzá általános iskola felső tagozatos és a gimnazista korosztályra. Nekik egy pályaorientációs tanácsadást, vagy inkább nem is tudom milyen kis foglalkozást szeretnénk majd tartani Erdész leszek címmel, ami természetesen nemcsak az erdészek munkáját mutatná be, hanem az egész erdőgazdálkodást, vadgazdálkodást, magát, hogy az erdészetek hogyan működnek. Tehát kicsit ilyen jellegű foglalkozásokban is gondolkodunk.” - osztotta meg a vezető.

A nagy rendezvényeket idén is megtartják az intézményben, de a kisebbekből sem lesz hiány. Céljuk az, hogy minél közelebb hozzák a természetet a látogatókhoz.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. júl. 27. csütörtök 16:48 | Keszthely-Gyenesdiás
Névadó pályázatot hirdetett a Festetics Imre Élményközpont. Egy bivalyborjúnak vártak névötleteket.
| 2023. jan. 31. kedd 14:31 | Gyenesdiás
Farsangváró programot rendeztek a Festetics Imre Élményközpontban.
| 2022. nov. 15. kedd 17:15 | Gyenesdiás
Csacsinévadó, birkahajtás és látványetetés is volt a hétvégén a Festetics Imre Élményközpontban.
| 2022. szep. 2. péntek 13:45 | Keszthely
Elkezdődött a szarvasbőgés, a legtöbb erdőben látogatási korlátozást rendeltek el.
| 2022. máj. 2. hétfő 16:04 | Gyenesdiás
Madaras napot tartottak a Festetics Imre Élményközpontban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.