Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Sikerült a megkezdett fejlesztéseket befejezni Vindornyafokon
2022. jan. 20. csütörtök | Vindornyafok
Sikerült a megkezdett fejlesztéseket befejezni Vindornyafokon
„Nem volt könnyű évünk”- mondta évértékelőjében Hág Attila Vindornyafok polgármestere. A kis lakosságszámú településen minden nehézség ellenére több beruházás is befejeződött 2021-ben. A koronavírus miatt programjaik közül több nem valósulhatott meg. Ennek ellenére, tervekkel, bizakodva indították a 2022-es évet.

Tavasszal készült mutatják milyen gyönyörű vérszilva fasor szegélyezi a Vindornyafokra vezető utat. A Keszthelytől 15 km-re fekvő kis lakosságszámú településen mindenütt rend van. Tiszta utcák és takaros porták.   Mindössze 140 fő lakik a faluban. A lakosság 20%-a külföldi állampolgár. Az elszigetelt kis község évek óta fejlődik. A pandémia ugyan nem hozott számukra új lehetőségeket. Ennek ellenére a 2022-es évet több beruházást igénylő tervvel indították.

"Nehézségeink voltak. Mind a közterületi karbantartásban, mind eszközökben is szeretnénk fejleszteni. Még az idén be fogunk adni – még ebben a hónapban van nyitva a Magyar falu program pályázatba. - Traktort szeretnénk, utánfutót, közterületi karbantartó gépet, ágdarálót és egy kocsiszínt, ahol ezeknek az eszközöknek a tárolása fog megtörténni. Körülbelül 15 milliós összeg lesz bruttóban számítva és örülünk, hogy a kormány biztosítja nekünk ezt a lehetőséget és újra megnyitotta ezt a programot. Az előző évben is négy alkalommal sikeresen pályáztunk már."- mondta Hág Attila polgármester.

A korábbi pályázattal újult meg a polgármesteri hivatal. Az 5 ezer fő alatti települések egyikeként sikerrel pályáztak falubuszra, aminek elkészült tavaly a garázsa is. A falu szélén álló temetőben új burkolatot kapott az út és új ravatalozót is építettek. A nehéz év ellenére sikerült befejezni a megkezdett fejlesztéseket - mondta Hág Attila.

Az önkormányzat épületének udvarán az energetikai fejlesztést valósítják meg. Napelem és külső szigetelés kerül az épületre.  A régi konvektorok is megszűnnek. A beruházásra  korábban 32 millió forintot nyertek, tavasszal kezdik a munkálatokat. A focipálya melletti téren is építkeznek. Önerőből készül a szabadidőpark. Piknikkertet építenek és a páratlan vérszilva fasor látványa köré programokat szerveznek. A hagyományos rendezvényekre is nagy hangsúlyt fektetnek. A polgármester elmondta, a járványügyi szabályok betartásával rendeznek farsangi kolbásztöltő fesztivált. Nem maradnak el a nőnapi, a húsvéti és a nyári programok sem.

"Vindornyafok beadott az Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban egy pályázatot ahol 5 millió forinttal befogadták és támogathatónak nyilvánították, amiben az idén, ebben a hónapban januárban lesz végleges döntés, hogy mekkora összeggel és mit támogatnak. Ezen belül az Orgonák Éjszakája hat alkalommal, zenélő Vindornyafokként lett beadva és kulturális piknik, -80%-a kutúra.- mondta el a polgármester.

Nemzetközi Rockabilly Fesztiválra is készülnek a karmacsi körjegyzőséghez tartozó Vindornyafokon, ahol arra is büszkék, hogy nincs munkanélküliség és egy háromgyermekes család költözik hamarosan a közösségükbe. Előző évben a pályázati forrásokkal együtt 66,5 millió forintból gazdálkodtak a településen. A kötelező feladatellátás és fejlesztések mellett jutott támogatás a családosoknak és az időseknek is.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2022. jan. 7. péntek 19:04 | Vonyarcvashegy
A pandémia időszakában is sikerült jó évet zárni Vonyarcvashegyen.
| 2021. már. 1. hétfő 19:04 | Vindornyalak
Jól gazdálkodás mellett tudtak fejleszteni Vindornyalakon.
| 2021. feb. 17. szerda 19:11 | Cserszegtomaj
Újragondolt költségvetés mellett tudtak fejleszteni Cserszegtomajon is.
| 2021. jan. 5. kedd 19:10 | Vindornyafok
Folyamatosan fejleszt a kis zalai település, Vindornyafok.
| 2020. jan. 20. hétfő 14:11 | Gyenesdiás
A 2019-es évet értékelték és a 2020-as tervekről is beszámoltak a gyenesdiási újévi koccintáson.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:31
Hargita TV
07:00
Híradó
07:45
Diagnózis
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.