Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Nőtt a látogatók száma a Majormúzeumban
2024. jan. 18. csütörtök | Keszthely
Nőtt a látogatók száma a Majormúzeumban
Sikeres évet zárt a Majormúzeum. A hagyományos programok mellett újdonságokkal és új tárlatokkal várták az érdeklődőket tavaly. 2023-ban is népszerűek voltak a múzeumpedagógiai foglalkozások és a nyári táborok. Az intézmény látogatottsága az elmúl évben nőtt, a látogatók száma meghaladta a 12 ezret.

A hagyományokhoz híven húsvéti piknikkel nyitotta hivatalosan a 2023-as esztendőt a Majormúzeum. A méltán népszerű programon ezúttal is kisállatsimogató, kincskeresés és régi népi játékok várták a családokat. Elindultak a Fowler-féle gőzgépek is a látogatók nagy örömére. Még a nyitás előtt gyümölcsoltó napot szerveztek, ahol az érdeklődők az oltás módszereivel ismerkedhettek meg. A kiállítóhely a tavaly is csatlakozott a Közösségek hete programsorozathoz, ezúttal a Petőfi emlékévhez kapcsolódva előadással is várták az érdeklődőket. Kiemelten nagy sikernek örvendtek a múzeumpedagógiai foglalkozások és a nyári táborok. 

„A múzeumpedagógiai foglalkozásainkra tavasszal hat foglalkozásra lehetett jelentkezni, ősszel pedig nyolc program közül lehetett választani. A teljes év folyamán 1400 gyermek látogatott el hozzánk. A foglalkozások nagyrésze az élménygazdaságban zajlott vagy az élménygazdaság egységeit vagy pedig a változatos gyűjteményi anyagot felvonultató kiállításainkat vontuk be a múzeumpedagógiai programokba. A legsikeresebb még mindig az Őröld meg a gabonád, süsd meg a kenyered program volt, illetve a Sajttól kerek a világ foglalkozás.” - emelte ki Rajnai Virág, a MMGM Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely vezetője.

A Majormúzeum két új tárlatot is nyitott az elmúlt évben. A borászati látványtár és présgyűjtemény egy, a látogatók elől eddig elzárt épületrészben kapott helyet. Szintén egy eddig nem látogatható területen, a juhhodályban nyitotta meg kapuit a fogatolt járműgyűjtemény. A kocsik, szánok mellett azok alkatrészeit is szemügyre lehet venni. Az intézmény legnépszerűbb programja a Géptalálkozó, amely 2023-ban is nagy érdeklődésre tartott számot. Ősszel is számos eseménynek adott otthont az intézmény. Szakmai napot szerveztek, Bakonyi Károly emlékestet tartottak és a Kulturális Örökség Napjaihoz is csatlakoztak. Az idén is megszervezik a népszerű programokat, de a tervek szerint tárlatok is megújulnak. A Georgikon történetét bemutató termet jelenleg festik, ide megújult formában kerül vissza a sokak által kedvelt kiállítás.

„A tavaszi nyitást idén is a Majorbéli Húsvéti Piknikkel és megújult múzeumpedagógiai foglalkozások hirdetésével tervezzük. A tradicionális nagyrendezvényeken túl igyekszünk kisebb rendezvényekkel is színesíteni a kínálatot. Nyáron pedig legalább hat  héten át idén meghirdetjük táborainkat.” - tette hozzá a kiállítóhelyvezető.

2023-ban kötet is megjelent a kiállítóhelyről. A Történeket a majorból című mesefüzetben nem csak a múzeum épületegyüttese jelenik meg, hanem az Élménygazdaság lakói is. Az intézmény az elmúlt évben is helyet adott a szépkorúak köszöntésének, és itt szervezte meg nyári táborát az evangélikus gyülekezet.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

 

| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Keszthely
A múzeumoké volt a főszerep szombaton
| 2023. nov. 13. hétfő 15:11 | Keszthely
Márton-napi kézműves foglalkozásra várták a családokat a Majortörténeti Kiállítóhelyen.
| 2023. okt. 26. csütörtök 17:06 | Keszthely
Helytörténeti mesefüzet jelent meg, mely a Festeticsek 200 évvel ezelőtti majorjába kalauzolja az olvasót
| 2023. aug. 16. szerda 15:30 | Keszthely
12 gyerek táborozott a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség szervezésében a Majormúzeumban.
| 2023. jún. 29. csütörtök 18:31 | Keszthely
A látogatók egy korábban elzárt épületrészt fedezhetnek fel.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.