Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Tömegek szurkoltak a kerékpárosoknak
2022. máj. 9. hétfő | Keszthely
Tömegek szurkoltak a kerékpárosoknak
Keszthely térségében is elhaladt a Giro d’Italia mezőnye. A kerékpáros versenyt az útvonal mentén is sokan figyelték. A viadal kiemelten fontos volt a térség számára, hiszen világszerte csaknem 900 millió ember láthatta Keszthely és környékének szépségeit.

A Helikon Kastélymúzeum parkjában élőképpel köszöntötték a Giro d’Italia mezőnyét. A sportolók érkezése előtt főpróbát is tartottak, hogy minden gördülékenyen menjen. Sok szurkoló érkezett a kastélyba.

„Mindenképpen szurkolni szeretnénk a résztvevőknek, a versenyzőknek. nagyon szeretjük ezt a kerékpár versenyt, a televízióban is szoktuk nyomon követni, úgyhogy mi szeretjük ezt nagyon.” - mondta egy szurkoló, Karácsonyné Horváth Mária.

A kastélyparkban extrém sport bemutatóval is készültek az érdeklődőknek. A szurkolók látványos interaktív show-t láthattak.

„Nekem nagyon tetszik ez az egész hangulat, az egész nagyon tetszik. Kosárkát is vettem a kutyuskának, hogy őt is elhozzam, biciklivel jöttem.. Itt lakunk Keszthelyen.” - tette hozzá egy másik szurkoló, Tasnádi Éva.

A Helikoni Kastélymúzeum hazánk egyik leglátogatottabb múzeuma. Nem csak a hazai, hanem a külföldi közönség is szívesen felkeresi a kiállításokat. A Gironak köszönhetően világszerte csaknem 900 millióan láthatták a Festetics-kastélyt madártávlatból.

„Igyekszünk úgy megmutatni magunkat a nagyvilágnak, hogy az ilyen programokba is hogy tudunk bekapcsolódni. Nyitottak vagyunk minden irányba, ami a köz érdekét szolgálja, hogy minél szélesebb tömegeket így is magunkhoz tudjunk csalogatni, hogy később, mint látogató jöjjön el hozzánk. Pont  a mai nap is, a Giro d’Italia program keretében is készültünk olyan programokkal, ami ezt a hangulatot idézi meg itt a kastélynak a belső udvarán.” - tájékoztatott Varga Zoltán, a Helikon Kastélymúzeum múzeumi menedzsere.

A 71-es út elkerülő szakaszán is sokan szurkoltak a sportolóknak. A 200 fős mezőny percek alatt haladt el egy-egy szakaszon. Voltak akik stílusosan, kerékpárral érkeztek.

„Nagyon jó volt szurkolni, tényleg nagyszerű volt szurkolni, úgyhogy jól éreztük magunkat. A tévéből néztük addig, amíg el nem indultunk. Karos után jöttünk ide ki a helyszínre, mert kellett egy kis idő, hogy ide kiérjünk, és innen néztük.” - mondta két szurkoló, Szigeti Gábor és Szigetiné Ildikó.

A szurkolók több helyszínen is várták a kerékpározókat. Az elhaladó mezőnyt mindenhol hangos ovációval fogadták. Nem csak a bringások, hanem az őket követő csapatautók is igazi látványosságot kínáltak.

„Nagyon jól éreztük magunkat, és szeretjük a sportot.” - tette hozzá egy másik szurkoló, Delgecz Zsolt.

Keszthely környékén is nagyon sokan dolgoztak azért, hogy méltóképpen fogadhassák a Giro d’Italia mezőnyét. Szurkolópontokat alakítottak ki, és mindenkit arra buzdítottak, hogy az útvonal mentén fogadja a sportolókat.

„Mi mindenek előtt kiírtuk, hogy amore infinito, ami azt jelenti, hogy végtelen szerelem. Én 28 éve szerelmes vagyok a Giroba, 28 éve megnézek minden Giro d’Italia-at, és azért is szerettünk volna itt egy olyan szurkolói pontot, ahol a magyarok is átélhetik ezt az életérzést.” - tájékoztatott Karádi Szabolcs, a Teker Egyesület elnöke.

A Helikon Kastélymúzeum élőképe nagy sikert aratott. Egy hatalmas kerékpárt formáztak, amelynek az volt a különlegessége, hogy forogtak a kerekei. A látványosságot a Giro hivatalos közvetítésén is kiemelték.  

Regman Karola - Keszthelyi TV      

| 2022. máj. 9. hétfő 17:18 | Keszthely
Nagy sikere volt hazánknak.
| 2022. máj. 3. kedd 17:44 | Keszthely
Vasárnap lesz a Giro d'Italia harmadik szakasza, ami városunkat is érinti.
| 2022. ápr. 26. kedd 17:42 | Keszthely
Biciklis programok, szurkolói fotópont, pumpáló verseny és játékok is várták a látogatókat.
| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Zalakaros
A kis forgalmú zalai utakon zajló megmérettetésen dombos szakaszok nehezítették a versenyt.
| 2024. jún. 11. kedd 19:15 | Keszthely
Tizedik alkalommal adott otthont a város a Keszthely Triathlonnak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.