Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / BalatON: három órás élő adással nyitottuk a vakációt
2022. jún. 17. péntek | Keszthely
BalatON: három órás élő adással nyitottuk a vakációt
Először jelentkezett a Városi Strandról három órás élő adással a Keszthelyi Televízió. A BalatON című műsor ötletgazdája és rendezője Manninger Beáta, a tévé programigazgatója. A délelőtt folyamán vendégünk volt többek között Kautzky Armand, Soltész Rezső és Ihos József is.

Délelőtt 11 órakor elstartolt az élő adás. Először a Dirty Slippers lépett színpadra, akik később nyári terveiket és élményeiket is elmesélték Kalapos Istvánnak. A három órás műsor szervezése már márciusban elkezdődött. Technikai akadályokat kellett leküzdeni és vendégeket kellett szervezni. Itt volt velünk Csapody Balázs gasztroguru, aki a nyári Balaton-parti trendekről is beszélt.

„Én úgy érzem, hogy ez egy nagyon nagy trend lett, ami a világon mindenhol most van, ez a szezonális és regionális alapanyagokból készült ételek. Nagyon fontos most már minden étteremnek, hogy egy séfnek a saját arculata. Ezeket a vendégek elsődlegesen, ezeket az éttermeket, strandbüféket és street food helyeket keresik. Úgyhogy szerintem a magyar gasztronómia nagyon szépen fejlődik.” - mondta az étteremtulajdonos, gasztronómiai szakember.

A három órás élő műsorra gyakorlatilag a stúdiónk nagyobb részét leköltöztettük a Balaton-partra. A helyszínt Keszthely önkormányzata és a VÜZ Kft. biztosította. Az adás sikeréért nem csak állandó kollégáink, hanem gyakornokok is dolgoztak. Vendégül láthattuk Ihos Józsefet, aki elárulta, hogy indult a karrierje.         

„A munkahelyen figyeltek rám, hogy én tudok utánozni. Én a főnökeim hangját szoktam megtanulni telefonban utánozni. gyakorlatilag mindig elküldtem magam szabadságra a titkárnőkön keresztül. Akkor mondta valaki, hogy te Jóska, te ennyire jól tudsz utánozni, és ilyen jópofa dolgaid vannak, miért nem leszel humorista. Mondom, az micsoda.” - emelte ki a humorista, kabarészerző, forgatókönyvíró.

A beszélgetések és a produkciók mellett grill helyszínünk is volt. Itt egész adás alatt készültek a jobbnál jobb falatok. Nézőink pedig megtudhatták a grillezés és a fűszerezés fortélyait.

Soltész Rezső sokakat csábított a Balaton-partra. A színpadon felcsendült a legikonikusabb sláger, a Szóljon hangosan az ének. Kollégáink is táncra perdültek a backstage-ben, hiszen talán nincs is olyan, aki ne ismerné ezt a dalt.

„Az mindig egy boldogság, hogy azt látom, hogy akik hallgatják, azok jól érzik magukat és most is ez történt, 41 év után. A ’81-es táncdalfesztiválon mutattam be ezt a dalt, és azóta is ugyanazzal a lendülettel énekelem.” - mondta a táncdalénekes.

A Keszthelyi TV stábja, és mindazok, akik segítettek minket, nagy izgalommal várták az élő adást. Többen közülünk több mint 30 éve televízióznak, de vannak olyanok, akik mindössze két éve erősítik a csapatot. Manninger Beáta programigazgató, a műsor rendezője az adás után kiemelte, a kollégák a nehézségek ellenére is állták a sarat.

„Nagyon régi, ’80-as évekbeli rádiós és televíziós mondás az, hogy az élő adás varázsa. Itt is volt varázs, de le a kalappal a kollégák előtt. Ezt gyakorlatilag – hiába volt az ötletem, egyedül nem tudtam volna megvalósítani. Messze felülmúlták a kollégáim szakmaiságban azt a szintet, amit én egyáltalán csak úgy elképzeltem volna, úgyhogy köszönöm nekik.” - emelte ki a Keszthelyi TV programigazgatója.

A BalatON-nal a Keszthelyi Televízió a nyári szezont is megnyitotta. A tervek szerint augusztusban a Festetics-kastély parkjából jelentkezünk hasonló műsorral BalatOFF címmel.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. okt. 2. szerda 19:15 | Fonyód
A szervezet a Tomaj Katamaránon ünnepelt.
| 2024. szep. 18. szerda 19:15 | Balatonőszöd
Nem szezonhosszabbításra, hanem elkülönülő szezonokra van szükség a Balatonnál.
| 2024. szep. 11. szerda 19:15 | Gyenesdiás
Megrendezték a már hagyománynak számító őszi horgászversenyt
| 2024. szep. 9. hétfő 19:15 | Balaton
A 2020-ban alapított Pelso-díj idei kitüntetettje az elmúlt héten kapta meg az elismerést. Idén a zenei szakma egy szereplője érdemelte ki a díjat.
| 2024. aug. 22. csütörtök 19:15 | Keszthely
Idén is látássérült tandemesek tekerték körbe a Balatont.
10:15
Balatoni Mozaik
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
19:23
Savaria Filmfesztivál
19:31
Egy csipetnyi szó
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.