Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Nem változtak a parkolóbérletek árai
2024. jan. 31. szerda | Keszthely
Nem változtak a parkolóbérletek árai
Nem változtak a parkolóbérletek árai Keszthelyen. Az új matricákat folyamatosan meg lehet váltani, a tavalyiak január 31-én jártak le. A parkolási övezetek tavalyelőtt változtak, ezek továbbra is érvényben vannak. A legnépszerűbb engedélyek továbbra is a kiemelt övezetesek.

Sokan vették meg a tavalyi bérletek lejáratának utolsó napján az idei parkolási engedélyeket. Ezek kiváltásához a keszthelyieknek a forgalmi engedély, a lakcímkártya és egy igazolás szükséges a helyi adócsoporttól. Ezekkel együtt tudják igényelni a kedvezményes matricákat. A befizetést követően azonnal kézhez kapják az ügyfelek az engedélyeket, így akár rögtön fel is lehet azokat helyezni a gépjárművek szélvédőire.

„Minden évben kiváltom a bérletet. Én a Georgikon utcában lakom, az igaz, hogy van a házban az udvaron parkolóhelyem, de amikor nincsen, valaki más elfoglalja, akkor szükségem van nekem arra, hogy az utcán parkoljak. És a Vak Bottyán utca és a Deák Ferenc utca közötti területre mi kapunk az ott lakók egy olyan kedvezményes parkolóbérletet, amit minden évben január 31-ig kiváltunk itt a Parkoló Irodában. És akkor egész évben tudok parkolni a kis matricával, amit fölhelyeztem az autóra.” - mondta el Szabó Anikó.

2023-hoz képest nem változtak a díjszabások és a feltételek sem. A piros lakossági bérlet 19 ezerbe, a sárga pedig 8500 forintba kerül a keszthelyieknek. A kiemelt díjövezetben éves szinten 25 ezer forintért lehet megváltani a parkolóbérleteket.

„Tavalyi évben ugye egy nagy változás állt be, jelentősen változtak a díjszabások és a bérlet feltételrendszere is. A bérleteknél úgy vesszük észre, hogy inkább mindenki megvásárolja a lakossági kedvezményes minden övezetre érvényes bérletét 25 ezer forintért. Ezt látjuk a legnépszerűbbnek, hiszen hogyha visszaosztjuk, egy havonta 2000 forintos költséget jelent. Ezt szerintem a legtöbb keszthelyi vállalni fogja most idén is.” - ismertette Jantász Ferenc parkoló- és piacüzemeltetési részlegvezető.

A Hello Keszthely alkalmazással a keszthelyiek napi egy órát ingyen parkolhatnak a belváros meghatározott utcáiban. Ehhez csupán le kell tölteni az alkalmazást és regisztrálni kell a rendszámot a parkoló irodában vagy a tourinformban. A parkolóbérletekhez hasonlóan ezt is meg kell újítani.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. szep. 6. szerda 16:08 | Keszthely
A Helyi Építési Szabályzat módosítása miatt tartottak településrendezési lakossági fórumot.
| 2023. máj. 12. péntek 16:50 | Keszthely
Már az idegenforgalmi szezon szerinti árakat kell fizetni szeptember 30-ig.
| 2023. jan. 20. péntek 16:23 | Keszthely
A keszthelyiek olcsóbban válthatnak idén parkolóbérletet, a nem helyieknek viszont többet kell fizetni.
| 2022. dec. 8. csütörtök 17:13 | Keszthely
Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat.
| 2022. júl. 1. péntek 17:05 | Keszthely
A strandbelépők és a parkolás díját a városban is meg kellett emelni a Covid utóhatása miatt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.