Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Polgárőrök is segítenek a rendőrségnek
2022. júl. 5. kedd | Keszthely
Polgárőrök is segítenek a rendőrségnek
Idén nyáron is megerősített szolgálattal tartja fenn a közbiztonságot a rendőrség a balatoni településeken. Munkájukat több szervezet is segíti, köztük az egyik legnagyobb civil szervezet, a polgárőrség.

Állandó a rendőrség jelenléte a Balatonnál, amely önmagában is visszatartó erő, a bűnözők ilyenkor visszavonulót fújnak. Folyamatosan járőröznek a szolgálatos rendőrök, igazoltatnak, figyelnek, tájékoztatják a turistákat a rájuk leselkedő veszélyekről.

„A nyári szezon, a turisztikai idény az Zala megyében különösen fontos, egyrészt a Balaton-part miatt, másrészt a rengeteg turistát odacsalogató látványosság és a külföldi utazások miatt is. Ezek a megnövekedett feladatok, egy fokozott és megfontolt felkészülést igényelnek, nemcsak a rendőrség részéről, hanem a partnerek részéről is.” - mondta el dr. Vereckei Csaba Iván megyei főkapitány.

A rendőrség felkészült a nyárra. Az egész idegenforgalmi szezonban, az egész Balaton területén a szükséges rendőri létszám rendelkezésre áll.

„A covid időszakában mi is hiányoltuk az önfeledten szórakozó, nyaraló embereket. Bármennyire érdekes is, mert ez nekünk többletmunkát jelent. De azt gondolom, hogy nekünk ezt a többletmunkát meg kell tudni oldani, és meg is oldjuk, mert egyrészt a Balatont körülölelő megyéken belüli szolgálatszervezéssel és szükség szerinti átcsoportosítással, és a készenléti rendőrség erejének az átcsoportosításával.” - jelentette ki dr. Balogh János országos rendőrfőkapitány.

A közbiztonság védelme és a bűnözés megelőzésében a polgárőrség is szerepet játszik. A rendőrséggel folytatott társadalmi összefogásnak a közelmúltban tagja lett a Magyar Honvédség is. A Balaton-parti polgárőr egyesületek a magyar-tenger közbiztonságát próbálják megőrizni.  

„Ezt csak úgy tudják megtenni, hogyha emelik közterületi szolgálati órák számát. Többet kell, hogy járőrözzenek a balatoni polgárőrök. Másrészt pedig nagyon szeretnénk, hogyha a balatoni strandokon, főleg a szabadstrandokon olyan polgárőrpontokat, eligazító helyiségeket, kvázi ügyeleteket hoznának létre, ahol népszerűsítjük a polgárőrséget.” - nyilatkozta dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

A szakemberek szerint ez a társadalmi összefogás meghozza a gyümölcsét, évről évre kevesebb a bűneset a balatoni régióban. A profik munkáját a felelős állampolgári magatartás is segíti.

Tóth András - Keszthelyi TV

 

| 2023. feb. 15. szerda 12:58 | Alsópáhok
A füstölő kémény programban az idősekre, egyedül élőkre és mozgáskorlátozottakra is jobban figyelnek.
| 2023. jan. 4. szerda 13:43 | Keszthely
Több területen javultak a számok, ezt 2023-ban is szeretnék tartani és tovább javítani.
| 2022. júl. 28. csütörtök 19:06 | Gyenesdiás
Képzés, sport, közlekedés a programja a polgárőrök mentor táborának.
| 2016. aug. 10. szerda 16:55 | Keszthely
Vasárnap délutánig több mint negyvenkétezer autó adata futott át a rendszeren.
| 2016. aug. 6. szombat 12:19 | Keszthely
Vasárnapig tart a fokozott ellenőrzés, melyre az ország több pontjáról érkeztek a rendőrök és polgárőrök.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.