Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Múzeumi körkép
2022. júl. 12. kedd | Keszthely
Múzeumi körkép
Több tízezren látogatják a nyári szezonban a keszthelyi múzeumokat. A turistákat és helyieket igazi attrakciókkal csalogatják a méltán népszerű helyekre. A Festetics-kastély nem csak hazánk egyik leglátogatottabb kastélya, és városunk egyik jelképe, de a nyári hónapokban a kultúra fellegvára is.

A Festetics-kastélyhoz tartozó múzeumban modellvasút kiállítást csodálhatnak meg kicsik és nagyok egyaránt. Korra, nemre való tekintet nélkül, mindenki kedveli a hatalmas terepasztalt, a rajta cikázó vonatokat.

„Mozdonyvezető voltam, egy éve vagyok nyugdíjas, és már régóta készültünk ide, most az unokával eljöttünk.” - árulta el Ruzsics Róbert.

Emelkedik a látogatószám a Helikon Kastélymúzeum kiállításain, a 9 %-os növekedés a színes programpalettának köszönhető. Korhű környezetben magas színvonalú és sokszínű rendezvények várják az odaérkezőket. 2022-ben fesztiválokat, színházi előadásokat, koncerteket, gyermekprogramokat kínálnak a látogatóknak. A Balatoni Múzeum szintén a turisták nagy kedvence. A szabaduló-szobától kezdve, az időszaki kiállításokon át, sokféle vonzerővel bír az intézmény. Ott is a rendezvények azok, amik a plusz látogatókat vonzzák a múzeumba.

„Mindegyik program, amiket eddig szerveztünk tavasszal, aztán pedig a nyár eleji „Múzeumok Éjszakája”, mindegyik rekordszámokat döntött. Tehát még a pandémia előtti utolsó éveknél is jóval magasabb számok várhatók. Ugyanez van a múzeumpedagógiai programoknál, táborainknál is ugyanez elmondható.”  - nyilatkozta televíziónknak Németh Péter a Balatoni Múzeum igazgatója.

"Látnivalóink a rácsodálkozástól, némi ismeretanyagon keresztül a csüggedésig „roncsolja a Kedves látogatót.”, ezzel a mondattal hirdetik a Nosztalgia Múzeumot. Az intézmény tulajdonosa még hat másik múzeumot is üzemeltet Keszthelyen, például a Babamúzeumot, vagy a Csigaparlamentet. Hogy mi a titka az évi több ezer látogatónak?

„Szeretni kell a múltat, szeretni kell a látogatót. Amikor mondtam is talán egy korábbi riportban, hogy itt mindig múlt van. Itt mindig felidézem a megtörténteket, az idősebb korosztálynak könnyet csalok a szemébe. A Nosztalgia Múzeumban látják a régi tárgyakat, a szép múlt elevenedik.”  - mondta Turi Török Tibor múzeumtulajdonons.

A nyári időszakban az összes múzeumnál több a látogató, mint az esztendő többi részében. Egy-egy esős napon a Helikon Kastélymúzeumban a háromezer főt is meghaladja a vendégek száma.  

 

| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Keszthely
A múzeumoké volt a főszerep szombaton
| 2024. máj. 22. szerda 19:15 | Keszthely
Előadásokkal és könyvbemutatóval és pálinka kóstolóval ünnepelte a Balatoni Múzeum a múzeumok világnapját
| 2024. máj. 7. kedd 19:15 | Keszthely
A Bem utcában az orsósmagnó szerelmeseinek kínálnak történelmi utazást a gramofontól a stúdiótechnikáig.
| 2023. okt. 16. hétfő 16:42 | Keszthely
125 éves a Balatoni Múzeum
| 2023. okt. 10. kedd 16:21 | Keszthely
A “Művészek Szabad Alkotóközössége” táborában született alkotásokat állították ki a Balatoni Műzeumban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.