Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Nyílt napot tartottak a modellezők
2022. júl. 25. hétfő | Cserszegtomaj
Nyílt napot tartottak a modellezők
A levegőben igazinak tűnő repülőgép modelleket mutattak be. A Cserszegtomaji Főnix Modellező Egyesület rendezte meg azt a repülős napot, ahol nem csak látványban volt része az érdeklődőknek. Megismerhették a különböző modelleket, érdeklődhettek a modellrepülők repülési feltételeit is.

 Indult az igazinak tűnő repülő. Az eredetire megszólalásig hasonlító modell. A Cserszegtomaji Modellrepülőtéren szebbnél-szebb gépekkel érkeztek a klubtagok. Nyílt napot szerveztek. Mindenki a saját egyedi vagy különleges hobbi gépét vitte a kis reptérre. A környékbeli modellezők bemutatókat tartottak a szabályoknak megfelelően. A modellrepülés népszerűsítése volt a cél.

"Ahhoz, hogy valaki repülhessen, ahhoz komoly feltételeknek kell teljesülnie. Csak hivatalosan engedélyezett helyen lehet repteret üzemeltetni és ott lehet csak a repülő modellekkel repülni."- adott tájékoztatást Bősze Balázs a Cserszegtomaji Főnix Modellező Egyesület elnöke.

A robbanómotoros modellektől a kis elektromos vitorlázó  habgépekig mindent láthatott az érdeklődő. A bemutatón volt olyan  kisfiú is, akit  érdekeltek a repülők. Tóth Zsombor elmondta:"Én apával szoktam így kijönni, így nézegetni őket,meg hogyha esetleg leáll a motorjuk vagy belemennek a búzába én hozom azokat vissza. Meg az a jó bennük, hogy nagyon élethűek és nagyon jó így nézni őket ahogy a levegőben vannak."

Az új modellek mellett igazi kuriózumot is hoztak a modellezők. A szép hobbiról, a gépcsodákról szívesen beszéltek. "Nem egy mai gyártmány.Én ezt úgy szereztem egy modellezésból. Elég rossz állapotban volt és megpróbáltam felújítani. Ennek az az érdekessége, hogy ez még nem balzafából van, hanem még fenyőből meg ilyen nehezebb dolgokból, tehát elég nehéz a gép. Egy nagyon régi, több mint tíz éves motor van rajta ami még nitroval működik nitrometánnal. S ugye ez egy Mis Amerika elnevezésű I. világháborús gép."- mondta el Kalmár Norbert.

Látványban nem volt hiány a modellező egyesület rendezvényén. A távirányítóval működtetett modellekkel , a biztonságos reptetés mellett különböző látványelemeket is megmutattak. Tapolcáról is érkeztek modellezők, ők az autómodellezésbe, azok szépségeibe vezették be az érdeklődőket.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2019. szep. 4. szerda 19:02 | Gyenesdiás
Nagy érdeklődés mellett zajlott az off road fesztivál.
| 2019. máj. 15. szerda 10:06 | Keszthely
Luxus autókat csodálhattak meg a kastély parkjában.
| 2018. nov. 6. kedd 14:19 | Keszthely
A Tapolcai Sportegyesület Modellező Szakosztály mutatta be a tevékenységét a hétvégén.
| 2016. feb. 29. hétfő 09:05 | Keszthely
A Gadácsi Csoport új márkakereskedést nyitott.
| 2022. jún. 22. szerda 15:41 | Keszthely
A szervezők most végzik a tesztrepüléseket. Céljuk bemutatni, hogy a tavon is képes leszállni a jármű.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.