Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Modellautók a sétálóutcán
2018. nov. 6. kedd | Keszthely
Modellautók a sétálóutcán
Versenyautók és triálok száguldoztak a keszthelyi sétálóutcán. A Tapolcai Sportegyesület Modellező Szakosztályának tagjai mutatták be a hobbijukat az érdeklődőknek. A Játékmúzeum udvarán egy akadálypályát is felállítottak, és a bátor vállalkozók a járműveket is kipróbálhatták.

Modellautók mutatkoztak be a keszthelyi sétálóutcán. A tapolcai modellezők saját gyártmányú járműveikkel tartottak bemutatót az érdeklődőknek. Az autócsodák nyár óta vendégeskedtek a keszthelyi Játékmúzeumban, most a kiállítás zárásaként láthatták működés közben a látogatók. Az alapmodelleket a tulajdonosok saját maguk fejlesztik tovább, ehhez már némi gyakorlatra van szükség, de a kezdők számára is szórakoztató lehet ez a hobbi.

„Az autóépítés az sokoldalú, mivel vannak gyári, megvásárolható modellek, amiket tovább lehet fejleszteni, tuingolgatni, viszont nagyon sok, amelyik már a gyári beállításaival is teljesen alkalmas a modellezésre. Tehát akár a kezdőknek is nyugodtan.” - tájékoztatott Tölli Gábor, a Tapolcai Sportegyesület Modellező Szakosztályának elnöke.

A szakosztály elnökének gyermekkori álma volt a modellautók építése, ehhez Tapolcán társakat is talált maga mellé. A modellautók tárháza nagyon széles, a versenyautóktól kezdve a benzinmotoros járművekig minden megtalálható a repertoárban.

A Játékmúzeum udvarán egy akadálypályát is felépítettek, amelyen a legfiatalabbak is már rutinosan kormányozták az autókat. A modellezés az ifjúság körében is népszerű, Nagy András például már az autóépítésben is segédkezik.

„Ezek, mint a triálok, ezek nagyon szuperek, és szeretem ezt a hobbit. Nem is olcsó, de szeretem, és jó.” - tette hozzá a fiatalember.

Az érdeklődők között is sok volt a gyerekes szülő, és olyan fiatalember is akadt, aki szívesen kipróbálta az autóvezetést. Főként a férfiak érdeklődtek a modellezés iránt, sokan csak véletlenül tévedtek be a programra. 

„Szombat délutáni séta volt a gyerekekkel, és láttuk kint a sétálóutcán, hogy kipróbálhatjuk ezeket az autókat, és bejöttünk megnézni, és nagyon izgalmas.” - mondta egy látogató, Dancs Attila.

A modellautók kiállítása idénre bezárta a kapuit Keszthelyen. Azok azonban, akik kíváncsiak erre az izgalmas hobbira, a Tapolcai Sportegyesület Modellező Szakosztályának tagjai szívesen bemutatják a tevékenységüket.

Regman Karola - Keszthelyi TV     

| 2014. jún. 17. kedd 15:52 | Tapolca
Tapolca adott otthont a Főszezon turisztikai kiállításnak, ahol bemutatkoztak a szolgáltatók.
| 2013. aug. 30. péntek 20:33 | Tapolca
Szeptember végén bezár a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Tapolcai-tavasbarlang bemutatóhelye.
| 2023. dec. 8. péntek 15:06 | Keszthely
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
| 2023. már. 13. hétfő 16:49 | Cserszegtomaj
A résztvevők megismerhették a legújabb kutatási eredményeket és a metszési trendeket is.
| 2023. feb. 13. hétfő 16:12 | Keszthely
A kötetben 9 alkotó mutat be 70 ismert és kevésbé ismert keszthelyi helyszínt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.