Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Véget ért a 12. képzőművészeti piknik Cserszegtomajon
2022. júl. 29. péntek | Cserszegtomaj
Véget ért a 12. képzőművészeti piknik Cserszegtomajon
A szolidaritás és a béke jegyében rendezték meg a 12. MŰSZAK képzőművészeti pikniket Cserszegtomajon. Kárpátaljai és ukrán szobrászok, festőművészek alkottak napokig.

Színes, sokrétű alkotások készültek, többféle technikával, Takács Ferdinánd és Szencz Lívia képzőművészek instrukciói alapján. A Művészek Szabad Alkotóközösségének táborában a sokféle látásmód teremtett egy egységet.

"Én nagyon optimista vagyok, opitmistán is álltam az egész tábor rendezéshez, a részvételhez és optimistán is sikerült. Sőt a vártnál sokkal jobban sikerült, mert sok résztvevőnk volt. Színes egyéniségek, barátok, úgyhogy nagyon jól éreztük magunkat. Hogy a kiírásunkhoz méltóak legyünk: “Béke és szolidaritás”, megteremtettük a békességet és a barátságot. Ezt szeretnénk közvetíteni a kedves közönségnek, és majdan kiállításunk lesz az alkotásokkal együtt minden nézőnek." - értékelte a tábort Szencz Lívia képzőművész, szervező.

Kokas Ignác Kossuth-díjas festő egykori tanítványa, Balogh István Péter negyedszer vett részt a pikniken. Az inspiráló művésztársak és környezet hatására születtek új alkotások.

Balogh István Péter festőművész: „Hogy egyáltalán dolgozom, valószínű, hogy régebbi emlékek, film, könyv, személyes találkozásos élmények amik vissza-vissza jönnek, és akkor úgy készülnek ezek. Nagyon nagy részt úgy tűnik, mintha portrékat festenék, de végülis nem azok. Bár néha ráismerni, hogy ő a Lajos bácsi, ő meg a Vilma néni.”

A tábor főszervezője, Takács Ferdinánd elégedett volt az idei MŰSZAK-al. A zárókiállításon bemutatott alkotások önmagukért beszélnek.

„Szálinger Balázstól a Táncmű optimista kép utolsó versszakát választottam, de a képet is megfestettem, azt majd döntsék el, hogy jó lett e. Akkor az utolsó versszaka igy szólt, hogy “Nincs jókedvem, most csak boldog vagyok.” Most jókedvem is van. Meg boldog is vagyok, mert végül is sikerült megvalósítanunk, azt, amit kitűztünk magunk elé célul, sok segítővel, a résztvevő művészekkel.” - mondta Takács Ferdinánd főszervező.

A béke jegyében tartott képzőművészeti piknik 39 résztvevője jövőre is ellátogat majd Cserszegtomajra, hogy újabb értékes alkotásokkal kápráztassák el a művészeteket kedvelőket.

| 2024. máj. 30. csütörtök 19:15 | Keszthely
Varga Mihály tartott fórumot Keszthelyen.
| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Polgári fórumra érkezett Keszthelyre Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára, országgyűlési képviselő.
| 2023. jún. 9. péntek 17:02 | Keszthely
A térség országgyűlési képviselője sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkbe.
| 2023. ápr. 29. szombat 12:43 | Keszthely
Párbeszéd a békéről címmel tartott előadást Keszthelyen Dr. Udvardy György, veszprémi érsek.
| 2023. már. 28. kedd 17:05 | Gyenesdiás
A 22 és fél órás Biblia felolvasást hetedik éve rendezték meg a településen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:45
Savaria Filmfesztivál
11:36
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.