Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Vonyarcvashegyen játszottak a legjobb strandkézisek
2022. aug. 9. kedd | Vonyarcvashegy
Vonyarcvashegyen játszottak a legjobb strandkézisek
Nagy sikerrel rendeztek országos strandkézilabda döntőt Vonyarcvashegyen. Egy tavalyi selejtező sikere után döntött úgy a Magyar Kézilabda Szövetség és az önkormányzat, hogy a nemzeti bajnokság döntőjét is a Lidó strandon szervezik meg. A nagyközség szeretné fejleszteni a pályát és további versenyeknek is otthont adni.

A kvalifikációs versenyekről 12 férfi és 12 női csapat jutott be a Strandkézilabda Nemzeti Bajnokság döntőjébe. Június közepétől hat viadalt szerveztek. A bajnokság döntőjének adhatott otthont Vonyarcvashegy.

Horváth Pérter versenyigazgató: „A helyszín mindenféleképpen magas szintű volt. Én azt gondolom, hogy a csapatok nagyon szeretik, gyönyörű környezet, nagyon segítőkész hozzáállás és bízom benne, hogy ez a hozzáállás, ez a népszerűség ez töretlen marad a jövőben is.”

A női döntő hasonló izgalmakat hozott, mint az azt megelőző mérkőzések. Több esetben szétlövésekkel dőltek el a párharcok. Így volt ez az OVB Beach Girls és a Szentendrei Női Kézilabda Klub együttesénél. Végül a Beach Girls gárdája lett az országos bajnok.

„Egyik pillanatban itt, a másik pillanatban ott volt a vezetés. Nagyon nagyot küzdöttünk és nagyon büszke vagyok a lányokra” - nyilatkozta Berkesi Dóra, az OVB Beach Girls tagja. 

A férfiaknál a Hír-Sat BHC is esélyes volt a döntőre, végül bronzérmet szereztek. A döntőben a Beach Stars a Salgótarjáni Strandépítőkkel mérkőzött meg. A szurkolók végig, kitartóan bíztatták kedvenceiket.

„Nagyon jó, nagyon ügyesek a fiúk. – Egyszerűen nem tudok mit mondani, óriási, nagyon jól játszanak” - nyilatkozta Trekoványecz Panna és Tarjányi Laura Jázmin.  

A szurkolás meghozta eredményét. A Beach Stars magabiztos játékkal győzte le a nógrádiakat. A szövetség szerint évről-évre fejlődik a strandkézilabda. Egyre több fiatal és egyre több játékos csatlakozik a sportághoz és űzi azt magas szinten. Vonyarcvashegy szeretne további bajnokságok házigazdája lenni.

„Azt szervezzük, hogy esetleg az esti tornát, hogy hogy tudunk 9 órakor kezdeni és egészen 10, 11 óra, éjfélig felhőtlen szórakozást és a sportolni vágyóknak helyet, színteret biztosítani” - mondta Pali Róbert polgármester. 

Az önkormányzat szeretné bővíteni a nézőteret is. Előtte, augusztus 27-én még megyei utánpótlás strandkézilabda tornának ad otthont a Lidó strand.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2021. jún. 30. szerda 16:13 | Vonyarcvashegy
A 22. Nemzeti Bajnokság első meccseit a vonyarcvashegyi Lido strandon rendezték meg.
| 2013. aug. 13. kedd 16:15 | Keszthely
Harmadik lett a strandkézilabda országos bajnokság döntőjében a keszthelyi Hír-Sat BHC csapata.
| 2013. júl. 22. hétfő 16:19 | Keszthelyi
A nemzetközi strandkézilabda krémje jött össze Keszthelyen a Balaton open Kupán.
| 2024. máj. 2. csütörtök 19:15 | Zalavár
Zalaváron rendezték meg a Zalai Kincskereső vetélkedő vármegyei döntőjét általános és középiskolás fitaloknak.
| 2023. dec. 11. hétfő 13:07 | Keszthely
A Georgikonon szervezték meg az egyik legnívósabb agrármenedzsment vetélkedő döntőjét
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.