Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Egész évben adni jó!
2022. aug. 16. kedd | Gyenesdiás
Egész évben adni jó!
Adományozók és pártfogoltak találkoztak a hétvégén a Nagymezőn. Az Egész évben adni jó! elnevezésű projekt keretében egy programokkal, beszélgetésekkel teli napot szerveztek. Közös főzés, műsor, közös játék és tombola is szerepelt a repertoárban. Az eseményen természetesen adományokat is gyűjtöttek.

A gyenesdiási Pusztai Melinda 13 éve segíti a rászorulókat. Kezdetben csak helyi, környékbeli családokkal volt kapcsolata, mára azonban szinte az egész országban vannak pártfogoltjai. Az évek során nagyon sokan álltak mellé, akik anyagilag és lelkileg is támogatják a munkájában. A rászorulók pedig már családtagjukként tekintenek rá.

„Nagyon hálásak vagyunk a Melindának. Nekünk égett le Marcaliban a házunk, a tűzeset után talált ránk. A 13 éves fiammal élek együtt. Támogat bennünket. Támogatott gyűjtéssel, anyagi támogatással, ruházattal, élelmiszer csomagokkal, és lelki támogatásban is részesülünk részéről.” - mondta egy pártfogolt, Csizmadia Ildikó.

A Nagymezőn számtalan nehéz sors megelevenedett. Ugyanakkor a pártfogoltak megmutatták azt is, hogy jól segítve valóban talpra lehet állítani sokakat. Az évek során több segítő is Melinda mellé állt. Ők nem csak anyagi támogatást nyújtanak a rászorulóknak, hanem a különböző akciók megszervezésében és lebonyolításában is segítenek.

„Azt érzem, hogy most, ez a közösség, ami itt összejött, látom azt, hogy kik vannak, kik adnak. Szóval tényleg a legszegényebb embertől a legpénzesebbig, mindenki itt van és nincs kivétel. Nem kivételeznek az emberek, nem minősíti le az egyiket a másik, hogy nekem van, neked nincs. Itt tényleg az egész egy család.” - mondta egy segítő Somogyi-Tóth Andrea.

A munka nagy részét Melinda egyedül végzi. Nagyon sok felajánlást kap, nem csak itthonról, hanem külföldről is. Szeretnék azonban a támogatói kört bővíteni, ezért hoznak létre egy alapítványt. Ebben is nagyon sokan közreműködnek azért, hogy minél több nehéz sorsú családot tudjanak felkarolni. Többen személyes érintettségük miatt is az ügy mellé álltak.

„Személyesen, testközelből ismerem azt, amikor az embernek bizonyos szükségletei – ruha, cipő, élelmiszer – hiányzik. Ifjúkorom és gyermekkorom nem éppen a bőségben telt, ezért szinte szívügyemnek érzem azt, hogy ezt a munkát támogassam teljes szívvel és lélekkel.” - emelte ki Gergye Miklósné, az Egész évben adni jó! Alapítvány alapító tagja.

Az adományozók mindig az aktuális szükségletek alapján segítenek. Most az iskolakezdésre fókuszálnak, táskákat, tanszereket és ruhákat is gyűjtenek. Hosszú távú céljuk, hogy minél több rászoruló családot tudjanak eljuttatni a Balatonhoz.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 18. kedd 19:15 | Balaton
Jótékonysági célt szolgált a 80 km-es kihívásuk.
| 2024. jún. 14. péntek 19:15 | Balaton
Úszásukkal jótékonysági célt szolgálnak.
| 2024. máj. 7. kedd 19:15 | Keszthely
hagyományos anyák napi hangversenyt tartottak a Fő téri templomban, egy beteg kislány javára gyűjtöttek.
| 2024. máj. 1. szerda 19:15 | Keszthely
Egy négyéves kislány kezelésére fogadják az adományokat.
| 2024. ápr. 8. hétfő 19:15 | Keszthely
A Balaton Színházban szervezett jótékonysági táncestet a Keszthelyi Református Gyülekezet.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:15
Balatoni Mozaik
10:45
MMA film
11:37
Hargita TV
11:57
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Zalai krónika
18:49
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.