Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Sikeres a Beszélő Városok kötet
2022. okt. 13. csütörtök | Keszthely
Sikeres a Beszélő Városok kötet
Várakozáson felüli a sikere a Beszélő városok – Keszthelyi történetek című kötetnek. A könyv része egy integrált kulturális projektnek, amely 2022. február és december között valósul meg a Veszprém-Balaton 2023 EKF program keretében. A projekt három pilléren alapul, mely idén február és december között zajlik.

A Beszélő Városok – Keszthelyi történetek című kötetet a Helka fedélzetén mutatták be június elején. A könyv neves keszthelyiek életéről és helyi mérföldkőnek számító eseményekről szól. Az írás a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete kiadásában jelent meg. Része a helyi történeteket bemutató kötetsorozatnak.

„Olyan történeteket, olyan embereket mutat be a könyv, akiről már mindenki hallott Keszthelyen és nagyon sokról nem csak Keszthelyen, hanem a megye és országhatárain túl is sokat hallottak. Magyar nyelvű a könyv, úgyhogy a magyar nyelvű közönségnek szól, de nagyon sok olyan érdekes új aspektusát mutatja be az élettörténeteknek, amik eddig nem voltak ismertek.” - osztotta meg Prof. Dr. Tóth Gergely a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének főigazgató-helyettese.

A cél az volt, hogy a kulturális örökséget továbbadhassák a szerzők az olvasóknak. A könyv azért is fontos, mert a helyiek közösségi érzését is erősítheti. A település történelmét alakító személyekre mindenki büszkén tekinthet.

„Úgy szokták mondani, hogy ez az identitását növeli. Tehát valóban azt gondolom, hogy ez hozzájárul a kulturális értékekhez az, amit itt létrehoztak ennek a projekteknek a keretében. És nagyon sok olyan egyéb kulturális műsort indítottak, ami érdekes. Például a Kultúrhajón való működés.” - mondta el Manninger Jenő polgármester.

Megvalósult a Kultúrpiknik is a Festetics-kastélyban. Ennek keretében felléptek többek között a Festetics Zeneiskola művésztanárai és diákjai is a nagy bálteremben. A teltházas koncertnek is nagy sikere volt. A kulturális rendezvényeket a Balaton Fesztivál Alapítvány valósítja meg.

„Nagyon sok segítséget kaptunk. Egyrészt a Goldmark Károly Művelődési Központtól, illetve Stadler Tímeától. És gyakorlatilag több olyan civil segítségünk volt, akikkel közösen együttműködve ez így jól meg tudott valósulni. És természetesen a kőszegi Felsőfokú Tanulmányok Intézetének a munkatársaival is egy folyamatos együttműködésben voltunk a projekt keretén belül.” - fogalmazott Pintér Márta a Balaton Fesztivál Alapítvány elnöke.

Decemberig még városismereti túrákat indítanak négy alkalommal. Elkészül egy virtuális városi séta is, melynek állomásai között szerepel a Festetics-kastély, a Párizsi udvar, a Simon-ház, a Goldmark udvar, a Városháza, a Főtér, a Georgikon, a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom, a Várkert és a Balatoni Múzeum. Ez online is elérhető lesz, valamint a Hello Keszthely! mobil-alkalmazáson is meg lehet találni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2022. júl. 13. szerda 17:21 | Keszthely
Vendégünk: Tar Ferenc szerkesztő
| 2022. jún. 3. péntek 17:07 | Keszthely
A Helka fedélzetén mutatták be a várostörténeti kiadványt.
| 2023. jún. 21. szerda 18:00 | Veszprém
Az Európa Kulturális Fővárosa program keretében 4000-en ültek egy asztalhoz.
| 2023. jún. 13. kedd 13:15 | Vindornyafok
harmadik alkalommal szervezték meg a Kapros ételek fesztiválját Vindornyafokon.
| 2023. jún. 1. csütörtök 16:17 | Keszthely
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.