Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Cseh delegáció Zalakaroson: a turizmusban látják a jövőt
2022. okt. 13. csütörtök | Zalakaros
Cseh delegáció Zalakaroson: a turizmusban látják a jövőt
Egy Csehországból érkező delegáció, többek között a szenátus tagjai látogattak Zalakarosra. Tibor Bial, a Cseh Köztársaság magyarországi nagykövete is fogadta a vendégeket. A jövőben arra törekednek, hogy még jobban kiszélesítsék a két ország kapcsolatát és a turisztikán túl több, más területen is együttműködjenek.

Csehország kilenc tagú köldöttsége tett látogatást Zalakaroson. A vendégeket a város polgármestere, Novák Ferenc köszöntötte, majd a polgármesteri hivatalban a sajtó is tájékozódhatott a látogatás céljáról. A polgármester elmondta: a cseh-magyar kapcsolat erősítésére törekednek, hiszen évente több, mint tízezer turista keresi fel a fürdővárost Csehországból. "Öröm látni ennyi elégedett cseh turistát. Ezt szeretném továbbvinni, hiszen a zalakarosiak nagyon meg vannak elégedve a vendégek mentalitásával, költekezésével. Nagyon kedves vendégek, de mi minden vendégre így tekintünk. És miért szorgalmazzuk mindezt? A kulturális kapcsolatokkal, a cseh nagykövetség hogyha mögöttünk áll, tovább tudjuk ezt a turisztikai kapcsolatrendszert is építeni" - tette hozzá.

A város további célja, hogy a visegrádi négyek alapjából pályázati forráshoz is jussanak. A delegáció hazánk több, turisztikai szempontból frekventáltabb területére is ellátogat, így például Zalakarosra Magyarország keleti végéből, Sárospatakról érkeztek. A cseh szenátus hazánk természeti, turisztikai adottságait, rejtett kincseit szeretné megismerni a látogatás során.

"Ugyanabból a régióból jövünk, nagyjából ugyanazokkal a gondokkal küszködünk. Ahogy már szenátor kollégáim is elmondták: “jobb egyszer látni, mint háromszor hallani”. Közösen ne fussunk feleslegesen olyan köröket és ne próbáljunk meg kitalálni olyan dolgokat, amelyek máshol jól működnek, hanem tanuljunk egymástól. Ha van lehetőség, akkor fogjunk össze és legyünk így, együtt, közösen még erősebbek" - mondta el Tibor Biel, a Cseh Köztársaság nagykövete.

A zalakarosi találkozón a cseh szenátus alelnöke, Jiří Oberfalzer megerősítette: azokat a támogatási rendszereket is tanulmányozni szeretnék, amit a magyar kormány biztosít a vidék megtartó erejéhez és fejlesztéséhez.

“Együttműködési platformot szeretnénk létrehozni európai szinten, ugyanis a turizmust nagyon erős eszköznek tartjuk ahhoz, hogy a vidéki vállalkozók itt gyökeret verjenek és megéljenek. Ez később hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok nem hagyják el a vidéket, nem mennek be a városba. Egyébként én is olyan régióból származom, Karlovy Vary-ból, amely hasonló jelleggel bír. Ez is egy nagyon híres fürdőváros” - mondta el az alelnök.

A küldöttség a magyar parlamentben és a Földművelésügyi Minisztériumban is tájékozódott. Azokat a programokat ismerték meg, amiket a vidékfejlesztés céljából folytat a kormány. Úgy látják, hogy ennek egyik alappillére az idegenforgalom.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2014. júl. 3. csütörtök 09:46 | Hévíz/Keszthely
A hévízi vendégéjszakák növekedését várják cseh CSA légitársaság új járataitól.
| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Zalakaros
A kis forgalmú zalai utakon zajló megmérettetésen dombos szakaszok nehezítették a versenyt.
| 2023. júl. 17. hétfő 15:29 | Zalakaros
Az egész hétvégét felölelő kulturális programok mellett átadták a város elismeréseit.
| 2023. máj. 1. hétfő 09:01 | Zalakaros
Szombattól már a külső medencék és egyéb szolgáltatások is várják a látogatókat Zalakaroson.
| 2022. nov. 29. kedd 14:02 | Zalakaros
A program ötlete és felajánlója Tarcsi Zoltán, azaz Jolly és párja, Szuperák Barbie voltak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.