Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Különleges reprodukciók a Balaton Színházban
2022. okt. 18. kedd | Keszthely
Különleges reprodukciók a Balaton Színházban
Élő reprodukciókon elevenednek meg a 19. és 20. századi lengyel festészet remekművei a Balaton Színházban. A tárlat keszthelyi megnyitóján elhangzott, tovább szeretné erősíteni Keszthely a lengyel-magyar kulturális kapcsolatokat.

Élő festmények, vagyis játék a lengyel festészettel címmel nyílt a kiállítás. A lengyel nagykövetség mellett működő Petőfi Sándor Lengyel Iskola diákjai, tanárai és szülők ültek portrét Csoma Szilvia fotóművésznek. A tárlat egy játékot mutat be, hiszen egyes elemeket kicseréltek a festményekhez képest.

„Azt szerettük volna bemutatni, hogy a mai életünkbe hogyan lehet bevonni ezeket a képeket. Bizonyos kritikai aspektussal is közelítettünk, ezért vannak ezek a csavarok. Egy kicsit szerettünk volna a mának is szólni ezzel, illetve bemutatni a mai életünknek egyes viszontagságait” - mondta a kiállítást megnyitó Petőfi Sándor Lengyel Iskola igazgatója, Mondovics Beáta. 

A lengyel nagykövetség mellett működő iskola diákjainak művészeti szakköröket is szerveztek, hogy megismerjék a feldolgozott műalkotásokat és készítőiket.  A tárlat a lengyel intézetben debütált, a szervezők most kezdtek országjárást a különleges alkotásokkal. 

Sebastian Kęciek, a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövete: „Örülünk, hogy vidéki városok is élvezhetik ezt a kreatív és élménydús kiállítást. A jövőben a kiállítást Veszprémben, Szolnokon és Győrben is meg lehet majd tekinteni.”

A lengyel nagykövetség nagy örömmel fogadta a Szülők a Lengyel Iskoláért Alapítvány megkeresését és vette védnöksége alá a kiállítást. A tárlat révén többen ismerhetik meg a kiemelkedő lengyel művészeket. A kiállítás megnyitóján Manninger Jenő polgármester hangsúlyozta, a lengyel-magyar kapcsolatban Keszthely szeretne nagyobb szerepet vállalni: „A jövőben pedig mindent megteszünk azért, hogy minél jobban megismerjük, mert azért itt sok munka van hátra, hogy a lengyel-magyar kulturális életben Keszthely is részt vállaljon. Ezen fogunk dolgozni.”

A Élő festmények, vagyis játék a lengyel festészettel című kiállítás november 3-ig tekinthető meg Keszthelyen a Balaton Színház nyitvatartási ideje alatt.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 1. hétfő 19:15 | Keszthely
A Balatoni Múzeum első néprajzosának kiállítással állított emléket az intézmény.
| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Vonyarcvashegy
Képzőművészeti műhelymunkát szerveztek Vonyarcvashegyen
| 2024. jún. 4. kedd 19:15 | Keszthely
Az Árpád- és a középkori Dél-Zala világát mutatja be a Balatoni Múzeum.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
A tárlat szeptember 8-ig látható.
| 2024. máj. 7. kedd 19:15 | Keszthely
A Bem utcában az orsósmagnó szerelmeseinek kínálnak történelmi utazást a gramofontól a stúdiótechnikáig.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:45
Diagnózis
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.