Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Illegális horgászkarókat számoltak fel
2022. okt. 20. csütörtök | Gyenesdiás
Illegális horgászkarókat számoltak fel
Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság valamint a Balatoni Vízipolgárőr Egyesület együttműködésével a gyenesdiási 3,5 km-es partszakaszon egy hete bejárást tartottak. Megállapították, hogy nagyon sok illegális vízi állás, bejáróstég és karó van a nádasok előtt a vízben. A z illegálisan lerakott eszközök eltávolítását a mai napon megkezdték.

Induláshoz készülődnek a Vízi Polgárőr Egyesület tagjai, hogy  a vízügyi szakemberek segítségével felszámolják az engedéllyel nem rendelkező és nem beazonosítható horgászkarókat a gyenesdiási partszakaszon. "Gyenesdiáson elindult egy horgász turisztikai fejlesztés,aminek következtében ezek mind-mind felderítésre kerültek, és, hogy akkreditált legyen mindaz az együttműködés ,amely kibontotta azt, hogy az illegális stégeket, karókat, vízi jelölőpontokat fel kell szedni,ezzel együtt a mai nappal kezdetét veszi a karóknak, illegális jelölő, fakaróknak a felszedése. Ehhez a vízügyi igazgatóságtól egy dereglyét is kaptunk."- adott tájékoztatást Gál Lajos.

A Vízi Polgárőrség járőr hajójának segítségével vontatták a dereglyét, amivel begyűjtötték a part és nádasok mentén az engedély nélkül levert karókat. Az élet és balesetveszélyes horgászpálcákból nagyon sokat találtak a begyűjtés során. A speciális hajóba rakták a fa, fém és műanyag karókat. "A csörlőjével a mélyen lenyomott és esetleg beton aljba betett illegális horgászkarókat ezzel tudjuk csak eltávolítani. Más hajó erre nem alkalmas. Azért van erre szükség, mert sajnos több évvel ezelőtt volt már haláleset is abból, hogy a víz alatt nem látszódó illegálisan letett horgászkaróba beleesett valaki. Illetve nagyon-nagyon sok baleset van most is ebből. A vitorlás hajóknak az alját felsérti, megsérti a hajótestet. Éjjel kivilágítatlanok ezek az illegálisan levert karók."- mondta el Kerekes Péter a Vízi Polgárőr Egyesület elnöke.

A Balatonon elsőként Gyenesdiás  tette meg azt a lépést, ami a biztonságos vízi közlekedést, a  fürdőzést ,  a vízi csúszda és sporteszközök használatát biztosítja. Az üdülő település önkormányzata javasolja a jövőben műanyagból készült bukó bóják használatát.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2017. jún. 26. hétfő 14:50 | Szőkedencs
A hét végén országszerte károkat okozott a vihar. Keszthelytől 30 km-re , egy kis faluban még nem láttak
| 2017. feb. 4. szombat 09:53 | Keszthely
A Balatoni Szövetség az érintett szakemberekkel keres megoldást a belterületi vadkárokra.
| 2016. júl. 15. péntek 13:18 | Keszthely
Szélvihar tombolt és hatalmas eső zúdult hétfőn Keszthelyre.
| 2014. máj. 4. vasárnap 11:01 | Zala
Villamos vezetékeket szakított le, és utakat torlaszoltak el a viharos szélben kidőlt fák Zalában.
| 2020. máj. 27. szerda 16:10 | Keszthely
Közleményt adott ki a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.