Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Vetélkedtek a mozgáskorlátozottak
2022. nov. 16. szerda | Keszthely
Vetélkedtek a mozgáskorlátozottak
A vizes VB és Csik Ferenc volt a témája a róla elnevezett vetélkedőnek. A Fejér György Városi Könyvtár évek óta megszervezi a programot, amelyen többségében mozgáskorlátozottak vesznek részt. Idén a Nemzeti Kör is indult egy csapattal. Az esemény célja a sport népszerűsítése és Csik Ferenc emlékének ápolása.

A kakukktojás feladathoz sorolja a sportolókat Verebélyi Judit. A csapatok feladata, hogy kiválasszák azt, aki nem illik a sorba. A játék nem könnyű, hiszen nem csak a sportolók neveit, hanem úszásnemüket is ismerni kell a helyes válasz megtalálásához. A könyvtár minden évben biztosít felkészülési lehetőséget a résztvevőknek szakirodalommal, online forrásokkal.

„Ez egy nagyon-nagyon jó kis esemény. Én most először vettem csak részt ezen a megmérettetésen. Egy kicsit nehéz volt, egy picit ez a vizes bajnokság nem ment nekünk, de végül is nagyon-nagyon jó egy ilyen közösségben részt venni.” - mondta a KESOTE I. csapatának tagja, Rácz Józsefné.

A csapatoknak hat feladatot kellett megoldaniuk. Volt közte rejtvény, teszt és képkirakó is. Az első három feladat Csik Ferenc életét és munkásságát elevenítette fel. A keszthelyi olimpikon nagy megbecsülésnek örvend a városban. A vetélkedő szeretné ráirányítani a figyelmet arra, hogy a mozgáskorlátozottaknak is fontos az aktív életmód, akár fizikai akár szellemi formában.

„A fő célközönség a mozgássérültek egyesülete, bár a többi csapat időnként cserélődik mellettük, mert volt már a látásfogyatékosok, most éppen a Nemzeti Kör. A mozgássérülteknek fontos, hogy ők is bekapcsolódjanak valamilyen szinten a sportba. Ez esetben most szellemi sportról van szó, de volt, amikor játékos sportfeladat, fizikálisan is szerepelt a feladatok között. Fontos, hogy érezzék, hogy ugyanolyan emberek, mint az egészséges társaik.” - tájékoztatott Kocsondiné Eisenkorb Györgyi, a Fejér György Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.

A csapatok teljesítményét oklevéllel és ajándékkal ismerte el a könyvtár és Keszthely önkormányzata. A vetélkedőt idén a Nemzeti Kör csapata nyerte. Nemes Klára a KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztálya és az önkormányzat nevében mondott köszönetet a könyvtárnak a szervezésért és a csapatoknak a részvételért.        

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 7. kedd 19:15 | Keszthely
A Fejér György Városi Könyvtár 15 éve hívja versengésre a diákokat.
| 2024. máj. 2. csütörtök 19:15 | Zalavár
Zalaváron rendezték meg a Zalai Kincskereső vetélkedő vármegyei döntőjét általános és középiskolás fitaloknak.
| 2024. ápr. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
A kollégium első alkalommal tisztelgett a líra ünnepe előtt.
| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Verebélyi Judit, főkönyvtáros.
| 2023. nov. 21. kedd 14:43 | Keszthely
A Fejér György Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában híres emberekről adtak számot a versenyzők.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.