Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Megáldották a karmel koszorúját és betlehemét
2022. nov. 28. hétfő | Keszthely
Megáldották a karmel koszorúját és betlehemét
A Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikában található Magyarország egyik legnagyobb templomi adventi koszorúja. A hívek adományaiból építhették fel a nem mindennapi díszt. Népszerű a betlehem is, melyet egyre többen látogatnak. A bibliai életképet és a koszorút Fazakas Z. Márton, csornai apát áldotta meg.

A betlehem megáldásával kezdődött a szentmise a hétvégén a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikában. Fazakas Z. Márton csornai apát elmondta, az építmény a hívők örömét szolgálja. Áldásában kérte a Mindenhatót, hogy a betlehem növelje a gyermekekben a reményt, és mindenkiben erősítse meg a szeretetet. Advent első vasárnapján szokás, hogy a premontrei rendhez tartozó intézményekben az apát körlevelét olvassák fel Fazakas Márton személyesen mondta el az idő múlásáról szóló gondolatait Keszthelyen.

„Van négy hét előttünk karácsonyig és gyorsan el fog repülni az biztos. És hogy hogyan használjuk fel ezt a négy hetet, de úgy általában a rendelkezésünkre álló időt. Ez nagyon foglalkoztat mostanában és ezzel kapcsolatban is ebben az időben kell, hogy valahogyan emberileg, keresztényileg megtenni mindazt, amit meg kell tennünk. Amit elvár a saját lelkiismeretünk, a Jóisten.”

A betlehem mellett Márton atya megáldotta a bazilika adventi koszorúját is. A nem mindennapi dísz hazánk egyik legnagyobb templomi adventi koszorúja. A nagy templomtér nagy felelősséget is ad a plébániához tartozóknak, ezért mindig igyekeznek, hogy minél szebb legyen a díszítés – fogalmazott Bacsa Dávid atya. Hozzátette, idén is a hívek felajánlásaiból készülhetett el a karácsony közeledtét jelző alkotás. 

„Mindig a Jóisten gondoskodik jószívű adakozókról, hívőkről, akik sokszor név nélkül adakoznak. És ez így is van jól. Hiszen mondják, hogy ne tudja a jobb kéz, hogy mit tesz a bal és a Jóistennek a dicsőségére, illetve hát a híveknek az örömére is történik mindez a jóságnak a látható jele.”

Az adventi időszakban várják a hívőket a rorátékra, azaz a hajnali misékre, melyeket  Szűz Mária tiszteletére és a Jézus eljövetele utáni vágy kifejezésére tartanak. A Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikában a vasárnapokat kivéve minden reggel 6 órakor kezdődnek a szentmisék.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2022. nov. 29. kedd 13:55 | Keszthely
A programnak a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilika adott otthont.
| 2022. nov. 24. csütörtök 17:35 | Keszthely
Az ünnepre hangoló építményt a plébánia képviselő-testülete állította fel három nap alatt.
| 2020. ápr. 18. szombat 17:45 | Keszthely
Többféle őshonos növényt ültetnek és megújul a mozgáskorlátozott feljáró is.
| 2020. ápr. 15. szerda 17:22 | Keszthely
Telefonon és Skype-on is el lehet érni többek között Fodor János atyát Keszthelyen.
| 2020. nov. 27. péntek 18:11 | Keszthely
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:15
Balatoni Mozaik
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.