Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Különböző mértékben emelkednek a balatoni horgászjegyek árai
2023. jan. 17. kedd | Balaton
Különböző mértékben emelkednek a balatoni horgászjegyek árai
Különböző mértékben emelkednek a balatoni horgászjegy árak. Az átlagos 25-30%-os áremelkedés helyett több tényezőt is figyelembe vettek, mint az életkort vagy a fogási esélyeket. A jegytípusokban is történt változás, a korábbi kettős helyett hármas tagolás szerint lehet engedélyt váltani.

A balatoni horgászat minden évszakban népszerű, több pecással lehet találkozni Keszthely térségében is. A horgászok többsége a természetszeretet miatt jár ki a tóhoz, sokan vallják, kikapcsolódást nyújt ez a sport. Gergely István is sűrűn látogat el a magyar tengerhez, legszívesebben a nád melletti csónakjából szeret pontyozni. Az engedélyét már ki is váltotta.

„Minden drágult. Talán a horgászjegy nem annyira, mint a többi minden. Viszont évek óta nem drágult. Tehát ez benne volt a pakliban, benne lett volna akkor is, hogyha nincs ez a mostani helyzet, hogy valamit emelni kell most már évek után. Én úgy érzem, hogy elérhető, ennél drágább sportok is vannak.”

Éves horgászjegyét mutatja Stefanics Zoltán. Ebben kell jegyezni azt, hogy melyik napokon megy ki pecázni. Ez egyben a fogási napló is, minden halat, amit meg kíván tartani a horgász, ebbe fel kell vezetni. Zoltán leginkább a pergetős módszert kedveli, ő is gyakran jár le a Balatonra.

„Valamire kell költeni. Kocsmába nem járok, tehát inkább ezt választom. A család, a gyerekek is lassan-lassan belenőnek. És imádom a vizet, amúgy is rengeteget vagyok itt. Kicsit vitorlázni, evezni, kenuzni. Tehát nagyon-nagyon sokat a vízen töltök.”

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. egy közvélemény-kutatást is alapul véve döntött úgy, hogy differenciáltan emeli 2023-ra az árakat. Ennek megfelelően a jobb fogási esélyt biztosító jegytípusok árai nagyobb mértékben, a parti jegyek pedig mérsékeltebben növekednek. Az elmúlt években nem változtak a jegyárak, idén viszont szükséges volt a módosítás a takarmányárak, a munkabér, az üzemanyag és a rezsiköltségek jelentős növekedése miatt.

„Ugye korábban kétféle jegytípus közül választattak a horgászok. A legnépszerűbb jegytípusokra gondolok, ez volt a partközeli, illetve az általános, ami a köznyelvben mélyvíziként szerepelt. A mostani hármas tagolás pedig azt jelenti, hogy bevezettünk egy csónakos jegyet is. Ez érinti szerintem a legtöbb horgászt. És szintén mérsékeltebb mértékben emelkednek a 65 év felettiek által váltott jegytípusok, illetve az ifjúsági jegyárak. Ami nagyon fontos, hogy a gyermekjegyek ára ebben az évben sem változik.” - ismertette Kozma Anna marketingvezető.

Ha valaki csónakos jegyet vált, partról, stégről, vízben gázolva és csónakból is horgászhat. Utóbbi esetben a parttól a víz felé számított 1500 méterig lajstromszámmal nem rendelkező vízi járműből teheti ezt meg.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. ápr. 10. szerda 19:15 | Balaton
A magyar tenger különböző pontjain engedik be az uszonyosat a vízbe.
| 2024. feb. 20. kedd 19:15 | Keszthely
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
| 2020. már. 27. péntek 17:29 | Keszthely
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
| 2015. szep. 10. csütörtök 11:15 | Keszthely
Az év első hét hónapjában ezerrel több gyerekjegyet értékesítettek a Balatonnál.
| 2024. jan. 12. péntek 16:32 | Keszthely
A tavaly kiváltott engedélyek január 31-ig érvényesek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.