Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A temetkezési díjakról és az idei rendezvényekről is tárgyaltak
2023. jan. 26. csütörtök | Keszthely
A temetkezési díjakról és az idei rendezvényekről is tárgyaltak
A temetkezési díjakról és az idei rendezvényekről is tárgyalt csütörtökön a keszthelyi képviselő-testület. A városvezetés növeli például a sírhelymegváltási díjakat, ezt a gazdasági helyzet indokolja. Az önkormányzat megkezdte a felkészülést az idegenforgalmi szezonra. A korábbiaknál erősebb promóciós tevékenységgel népszerűsítik a rendezvényeket.

Növeli a városvezetés a temetkezési- és sírhelymegváltási díjakat. Az emelkedő költségek miatt indokolt a drágítás. Az árakat igyekeztek úgy meghatározni, hogy ne érjék el az infláció mértékét, de bizonyos esetekben ezt is meghaladják a temetőket kezelő VÜZ Kft. díjtételei. Manninger Jenő polgármester szerint ezek gazdaságilag indokoltak. A januári soros ülésen elhangzott, hogy a költségvetésbe beterveznek egy olyan tételt, mellyel a rászorulókat segítik.

„Tartalmazni fog egy keretet, ahonnan a rászorulókat, azoknak akiknek ezek a költségek sokat jelentenek – itt általában idős emberekről van szó – azok kaphatnak nem csak temetkezési segélyt, hanem a percella újramegváltásra, sírhelymegváltásra is kaphatnak majd segélyt az önkormányzattól” - mondta Manninger Jenő polgármester. 

A soros ülésen napirendre került a 2022-es turisztikai évről szóló beszámoló és tárgyalták a felkészülést az idei szezonra. A városvezetés jelentős előrelépést szeretne ezen a területen. Ezt segíti az Európa Kulturális Fővárosa programban elnyert pályázat és két nagy rendezvény, a Keszthelyfest és a Helikon gála.

„Feltett célkitűzésem volt, hogy ne csak a rendezvényt rendezzék meg, hanem legyen megfelelő előkészítése, propagandája, reklámja, promóciónak hívják ezt a szakmában. Időben tudjanak róla az emberek és Keszthelynek a hírnevét is emelje természetesen. Egy rendezvény arról szól elsősorban, hogy elmehetünk, a keszthelyi emberek elmehetnek, de azért fontos az is, hogy sok helyen lássák azt, hogy milyen nívós rendezvények vannak Keszthelyen. Keszthelynek a kulturális rangja emelkedjen, ez a cél” - hnagsúlyozta a város polgármestere. 

A városvezetés a költségvetésben is különít el forrást a rendezvényekre, de jórészt pályázati pénzekből finanszírozzák a programokat és a promóciót. Az önkormányzat megállapodott a Keszthelyi Kilométerek futóverseny szervezőivel, hogy nem pünkösdkor, hanem szeptemberben rendezik meg a programot. Idegenforgalmi szempontból a pünkösd egyébként is zsúfolt, így viszont a nyári időszak után is nívós program lesz a város palettáján. Manninger Jenő polgármester arról is beszámolt, hogy a Keszthelyen népszerű, éves rendezvényeket mind megszervezik, azokat is, melyek mögött nincs pályázati finanszírozás.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jan. 11. csütörtök 09:20 | Vindornyafok
Több fejlesztéás is megvalósult 2023-ban Vindornyafokon.
| 2023. nov. 1. szerda 16:34 | Keszthely
Ebben az évben is megnövekedett a forgalom a keszthelyi temetők környékén.
| 2023. okt. 25. szerda 15:29 | Keszthely
Forgalmirend-változás is lesz november 2-ig.
| 2022. nov. 7. hétfő 18:34 | Keszthely
Történelmi és irodalmi szempontból jelentős helyszínekre invitálta az érdeklődőket a Balatoni Múzeum.
| 2022. okt. 31. hétfő 11:33 | Keszthely
A mindenszentek előtt a környékbeli és a távolabb élő rokonok is felkeresték szeretteik nyughelyét.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:15
Keszthelyi Szemmel
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:45
Savaria Filmfesztivál
11:36
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.