Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Ovis szombat a Ranolderben
2023. feb. 7. kedd | Keszthely
Ovis szombat a Ranolderben
Ovisokat vártak a Randolder János Római Katolikus Általános Iskolába. A szombati rendívül rossz időjárás, a viharos szél miatt csak kevesen látogattak el a nyílt napra. A szülőknek és a gyermekeknek legközelebb március 4-én tartanak ovis nyílt napot, ahol az iskolával való ismerkedés mellett tavaszváró kézműves foglalkozás lesz.

Az Ovis szombatra a kedvezőtlen időjárás miatt kevesebben jelentek meg, de ennek ellenére is megtartották a tervezett programokat. A gyermekeknek mozgásos, vidám feladatokat adtak a leendő első osztályos tanítónők vezetésével. A kicsik önfeledten vettek részt a szórakoztató, sportos játékokban. Amíg ők mozogtak, addig szüleiket az iskolával, a beiratkozással kapcsolatban tájékoztatták.

„Elsősorban a családias légkör miatt ajánlanám. Kis létszámú csoportjaink, osztályaink vannak, ami ugye manapság már sajnos ritka. Úgyhogy 14-15 gyerekkel foglalkozunk egyszerre, minden gyerekre tudunk külön odafigyelni. A gyerekeknek is sokkal jobb, mert ők ugye imádnak beszélni az órán, úgyhogy mindenkire sor kerül. A katolikus nevelés az iskolánknak a fő profilja, tehát ezért is ajánlanám. Szerintem szeretnek ide járni, én ezt tapasztalom, hogy szeretnek ide járni a gyerekek.” nyilatkozta Benkő-Csom Andrea a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola leendő elsős tanítónője. 

A Ranolder  Iskolába nem csak a vallásos gyermekeket várják, hanem a nem vallásosokat is. Az óvodai ellátást követően, a tanköteles gyermeket a szülő vagy a törvényes képviselő köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes, vagy a választott iskola első évfolyamára.  Ehhez szükséges a gyermekre vonatkozóan személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, TAJ kártya. Vinni kell még az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást, rendszeres gyermekvédelmi támogatásról határozatot, amennyiben van.

„Ez egy évek óta visszatérő hagyományos program a beiratkozás időszakában. Áprilisban lesz majd a beiratkozás, de ilyenkor február elején, illetve március elején adunk egy kis lehetőséget az óvodásoknak, hogy ismerkedjenek az iskolával. Ez már évek óta egy hagyomány, és egyrészt mi is megismerjük a leendő elsősöket, illetve ők is egy picit beleszagolhatnak az iskolai levegőbe. ” - mondta Őry Gábor, a Randolder János Római Katolikus Általános Iskola igazgatója.

A személyes beiratkozás időpontja idén április 20-21., csütörtök, péntek. A Randolder János Római Katolikus Általános Iskolában is reggel 8.00 és 19.00 között várják azokat, akik ezt az intézményt választják. A beiratkozás során a gyermek és a szülő részéről a személyes megjelenés kötelező.

| 2024. jún. 21. péntek 19:15 | Keszthely
A keszthelyi pedagógusokat köszöntötték csütörtökön a Balaton Színházban.
| 2024. jún. 20. csütörtök 19:15 | Keszthely
Jövő héttől megkezdődik a nyár a Keszthelyi Életfa Óvoda és Bölcsődében.
| 2024. ápr. 23. kedd 19:15 | Keszthely
A gyógypedagógia nemzetközi napja alkalmából szervezett konferenciát a Szemfüles Egyesület.
| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Polgári fórumra érkezett Keszthelyre Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára, országgyűlési képviselő.
| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Balatongyörök
Az Egyszer volt hol nem volt ... mesemondó versenyre a környékbeli kistelepülések óvodáit szólították meg.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.