Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Energiamegtakarítási javaslatokról is tárgyaltak
2023. feb. 10. péntek | Keszthely
Energiamegtakarítási javaslatokról is tárgyaltak
Költségvetésről, belső ellenőrzési munkatervekről, valamint energetikai kérdésekről is tárgyaltak a Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás polgármesterei. A 17 településből 15-en képviseltették magukat, a határozatokat egyhangúlag elfogadták. A polgármesterek egyetértettek abban, hogy a közös gondolkodás mindenkinek hasznára válik.

Hazánkban is hónapok óta tart a takarékoskodás az energiával, a települések önkormányzatainak is fontos döntéseket kellett meghozni ezzel kapcsolatban. Sokan alkalmazták azt, hogy ahol lehetett, összevonták vagy nem nyitottak ki az intézményeket, vagy megváltoztatták a nyitvatartási időt. A kis lépésekkel is tudtak spórolni. A villany- és gázszámlák ugyanis akár 10-szeresükre is megnőttek.

Ezek a problémák Keszthely térségét is érintik, a tapasztalatokról és a problémákról felmérést is készített a környéken Balatongyörök polgármestere, Biró Róbert. Az eredményekről a társulás ülésén számolt be.

„Ez a mai társulási ülés, ez azért elég mélyen elemezte ezeket a kérdéseket. Látszik, hogy minden településen más irányból kell megközelíteni ezt a kérdést. De mindenhol gondot okoz valamilyen szinten a közvilágítás számláinak a kifizetése. Az épületek sajnos  nem mindenhol lettek még korszerűsítve, a nyílászárókat ki kéne cserélni, hőszigetelni kellene az épületeket. És sokan gondolkoznak, hogy a gáz helyett más energiaforrásokat kellene felhasználni. Az is kiderült a felmérésből, hogy a legtöbb önkormányzat egyedül nem fogja tudni megcsinálni.”

A társulási ülésen egymás tapasztalatait is megosztották egymással a települések képviselői. Javaslatokat is tettek, melyekkel egymást tudják segíteni. Meghívást kaptak energetikai szakemberek is a megbeszélésre, így lehetőségük volt a polgármestereknek kérdéseket feltenni a jövővel kapcsolatban. A társulás sok előnnyel jár a térségi településeknek, hiszen több helyzetben is össze kell dolgozniuk.

„Azt gondolom, hogy a térség egy gazdasági élettér, ahogy lehet mondani. Nagyon fontos, hogy lekövessük az önkormányzati politikánkban is. Eleve vannak olyan feladatok, amelyeket a kistérségnek kell ellátnia, például szociális gondozásban. A mai ülés a kötelező költségvetési feladatok mellett nem kötelező feladatokról is szólt, ami nagyon hasznos, az energetikai kérdéseket áttekintettük.” - fogalmazott Manninger Jenő polgármester. 

A társulási ülésen egyhangúlag fogadtak el minden napirendi pontot. Szót ejtettek arról is, hogy Alsópáhok is csatlakozni akar a Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társuláshoz.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
A könyvtárban lehet átvenni az izzókat. Aki lemaradt, keddig igényelhet.
| 2024. ápr. 12. péntek 19:15 | Keszthely
Április 15-ig tart a zöld konzultáció.
| 2023. dec. 1. péntek 14:55 | Keszthely
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
| 2023. jan. 3. kedd 15:02 | Keszthely
96 millió forinttal járul hozzá a kormány a város energiaköltségeihez.
| 2022. dec. 15. csütörtök 16:09 | Keszthely
Várhatóan márciusban nyit ki újra az épület.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.