Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Kitüntető címeket kaptak a Georgikon dolgozói
2023. már. 2. csütörtök | Keszthely
Kitüntető címeket kaptak a Georgikon dolgozói
Kitüntető címeket kaptak a Georgikon dolgozói. Az év fiatal oktatója dr. Simon-Gáspár Brigitta, míg az év fiatal kutatója dr. Such Nikoletta lett. A díjazottakat azt elmúlt években elért eredményeikért ismerték el. A MATE Georgikon elkötelezett abban, hogy nem csak a hallgatóknak, hanem az ott dolgozóknak is motivációt nyújtson.

A keszthelyi Agrometeorológiai Kutatóállomáson számos vizsgálat zajlik. Többek között a különböző mocsári és haszonnövények párologtatását is meg tudják határozni. De a vízbe hullott növényi részek lebontását is kutathatják itt. Ezekkel a területekkel foglalkozik Dr. Simon-Gáspár Brigitta is. Munkásságával érdemelte ki az Év Fiatal Oktatója címet a Georgikonon.  Az egyetemi adjunktus célja, hogy kutatásaival és oktatói munkáival a hallgatóit is inspirálja.

„Mindig egy nagyon-nagyon felelősségteljes feladatnak érzem azt, hogy ezeket az embereket megpróbáljam egy olyan irányba terelni, olyan tudást átadni nekik, amire nekik iszonyatosan nagy szükségük van. Ezzel a tudással felvértezve ők majd a gyakorlati szakmában, kint a terepen meg tudjanak élni és helyt tudjanak állni. Ez a kihívás az, ami engem minden reggel, amikor belenézek a tükörbe megérint és tudom csinálni ezt a pályát.”

Az Év Fiatal Kutatója Dr. Such Nikoletta lett. Az egyetemi tanársegéd korábban a lovak világát érezte magáénak, azonban ma már baromfitakarmányozással foglalkozik. Kutatta már a pre- és probiotikus takarmánykiegészítők emésztésre gyakorolt hatását, ezzel kapcsolatos doktori munkája is. Ebben a témában publikálja a legtöbbet.

„Azért jelentkeztem, mert egy kutató életében ez mindig periodikus, hogy éppen mennyi cikket jelentetett meg vagy éppen milyen fázisában van a kutatásának. És én most pont egy olyan fázisában voltam a kutatásomnak, amiből nagyon sok eredmény született és ezt mind publikálni is tudtam. És ezért úgy láttam, hogy van esélyem, hogy most akár megnyerhetem ezt a pályázatot.”

Az elismeréseket a Georgikon Alapítvány osztja ki minden évben. Demokratikus úton választják ki a pályázók közül azokat, akiket a legméltóbbnak találnak a címre. Az Alapítvány 1992-ben jött létre. Célja többek között a Georgikon hagyományainak ápolása, illetve az intézmény legkiválóbb hallgatóinak, oktatóinak, kutatóinak támogatása különböző ösztöndíjak formájában.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
130-an végeztek az idei évben, többen közülük a campuson folytatják a tanulmányaikat.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
Együttműködést kötött a MATE Georgikon Campus és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum.
| 2024. máj. 17. péntek 19:15 | Keszthely
A két napos programon plenáris ülések, sport- és kulturális programok, termelői vásár várja az érdeklődőket.
| 2024. máj. 6. hétfő 19:15 | Keszthely
A hagyományoknak megfelelően a Festetics-kastély parkjában búcsúztak a georgikonosok az egyetemtől.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.