Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Frissült a Maradék nélkül program lejárati útmutatója
2024. szep. 11. szerda |
Frissült a Maradék nélkül program lejárati útmutatója
Új termékekkel bővült a Maradék nélkül program lejárati útmutatója – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

A program a lakosság, a kereskedelmi szektor és a karitatív szervezetek részére is ad hasznos iránymutatást. Javaslatot tesznek egyebek között a tojás, a margarin, a szendvicskrém, a kolbász, a szalámi, a sonka, a szalonna, a keménysajtok, a készételek és a kávéitalok fogyasztásával kapcsolatban. A korábbiakhoz képest változott az útmutatóban a fagyasztott termékek lejárat utáni ajánlott felhasználási ideje is, ezáltal az emlősállatokból készült termékek a lejárati időt követő legfeljebb 6 hónapig, a fagyasztott hal, a baromfi, a zöldségek és a gyümölcsök pedig legfeljebb 3 hónapig fogyaszthatók. Felhívják a figyelmet, hogy a lejárati útmutató kizárólag a minőségmegőrzési idővel rendelkező termékeknél használható. A lejárt fogyaszthatósági idejű termékek elfogyasztásával nem szabad kísérletezni.

| 2024. már. 28. csütörtök 19:15 |
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
| 2023. aug. 2. szerda 14:34 | Keszthely
Szezonális ellenőrzést tartott a Balatonnál a Nébih.
| 2023. feb. 23. csütörtök 15:33 | Keszthely
Az erdészeteknél folyamatos az ellátás, így érdemes őket felkeresni, ha tűzifára van szükségünk.
| 2023. jan. 31. kedd 14:27 | Keszthely
A szakemberek szerint veszettségtől nem kell tartani, de nem árt óvatosnak lenni a vadállatokkal.
| 2022. már. 10. csütörtök 18:13 | Keszthely
Veszettségtől nem kell tartani, a Dunántúlon 2008 óta nem találtak ebben a betegségben szenvedő állatot.
23:15
Göcsej Filmfezstivál
23:54
Göcsej Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.