A program a lakosság, a kereskedelmi szektor és a karitatív szervezetek részére is ad hasznos iránymutatást. Javaslatot tesznek egyebek között a tojás, a margarin, a szendvicskrém, a kolbász, a szalámi, a sonka, a szalonna, a keménysajtok, a készételek és a kávéitalok fogyasztásával kapcsolatban. A korábbiakhoz képest változott az útmutatóban a fagyasztott termékek lejárat utáni ajánlott felhasználási ideje is, ezáltal az emlősállatokból készült termékek a lejárati időt követő legfeljebb 6 hónapig, a fagyasztott hal, a baromfi, a zöldségek és a gyümölcsök pedig legfeljebb 3 hónapig fogyaszthatók. Felhívják a figyelmet, hogy a lejárati útmutató kizárólag a minőségmegőrzési idővel rendelkező termékeknél használható. A lejárt fogyaszthatósági idejű termékek elfogyasztásával nem szabad kísérletezni.