Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jövő ősszel nyílhat az új bölcsőde
2024. aug. 13. kedd | Keszthely
Jövő ősszel nyílhat az új bölcsőde
Aláírta az új bölcsőde építésére vonatkozó szerződést Keszthely Város Önkormányzata és a kivitelező cég. A projekt befejezési határideje 2025. június 30-a, így várhatóan jövő év őszétől már fogadja a kisgyerekeket az intézmény. Az új, 28 férőhelyes, modern bölcsőde a Kísérleti utcai óvoda helyén valósul meg.

Keszthelyen jelenleg egy 72 férőhelyes, önkormányzati tulajdonú bölcsőde működik, melynek fenntartója az Életfa Óvoda. Ebben az intézményben számos fejlesztés történt az elmúlt években annak érdekében, hogy a gyerekek minél biztonságosabban és kényelmesebben töltsék itt a mindennapjaikat. A közelmúltban azonban lakossági igény mutatkozott egy újabb intézmény kialakítására, ezt az egykori Kísérleti utcai óvoda épületének átalakításával valósítják meg 420 millió forintos pályázati forrásból.         

„Teljes egészében európai uniós pénzből lehet ezt fedezni. Kormányzati támogatás kellett hozzá, hogy ezt Keszthely elnyerje, és kellett természetesen a jó előkészítés, amelyet az önkormányzat Városfejlesztő Kft.-nek a munkatársai, a tervező építészek, és természetesen a közbeszerzésen résztvevő győztes kivitelező végzett el. Rövid határidővel sikerült előkészíteni a munkákat, sikerült egy olyan szerződést kötni, és egy olyan pályázatot beadni, amely a megadott kereten belül tartja, tehát tulajdonképpen így nem kell hozzátenni az önkormányzatnak, ezen a kereten belül egy igen rövid határidővel, hiszen jövő nyáron már kész kell lenni az épületnek.” - tájékoztatott Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

Az új bölcsődében természetközeli, élhető tereket alakítanak ki. A Schwarz Dávid utca felől parkolókat létesítenek, de fedett kerékpár- és babakocsi tároló is lesz. A projekt része a külső környezet kialakítása, játszótér és párakapu telepítése, valamint az épület berendezési tárgyainak beszerzése. A kivitelezés során teljeskörű fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés valósul meg. Emellett kiemelt figyelmet fordítanak az energiahatékonyságra, valamint a munkakörülmények javítására.

„Nagyon fontos volt számunkra, hogy egy sikeres közbeszerzési eljárást bonyolítsunk le, ami sikerült is. A bölcsőde építkezése hamarosan megkezdődik. Egy nagyon modern, 21. századi igényeknek megfelelő bölcsődét szeretnénk kialakítani – ahogy polgármester úr is említette – a helyi igényeknek megfelelően. Tehát az a lényeg, hogy európai uniós színvonalú szabályoknak megfelelő bölcsőde kerüljön kialakításra játszókerttel, modern berendezéssel. A tervezés is így alakult, tehát reméljük, hogy egy sikeres beruházáson leszünk túl.” - tette hozzá Nyers-Lucz Viktória projektmenedzser.

A sikeres közbeszerzést követően hétfőn délután aláírta a szerződést a kivitelező cég ügyvezetője és Keszthely polgármestere. A munkaterület átadása várhatóan a következő hetekben megtörténik. A tervek szerint jövő júniusra készül el a bölcsőde, tavasztól azonban már be lehet iratkozni az új intézménybe. 

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Keszthely
A gyermekorvosi ügyelet, bölcsődeépítés és pályázatok is napirenden voltak a keszthelyi képviselő-testület pénteki ülésén.
| 2024. jún. 20. csütörtök 19:15 | Keszthely
Jövő héttől megkezdődik a nyár a Keszthelyi Életfa Óvoda és Bölcsődében.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Helikon park kivitelezője is indulni akart az eljáráson.
| 2024. máj. 13. hétfő 19:15 | Vonyarcvashegy
Az új, 16 férőhelyes intézmény 180 millió forintoból épült fel az óvoda közvetlen szomszédságában.
| 2024. már. 28. csütörtök 19:15 | Keszthely
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.