Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Nyáron is szükség van a véradókra!
2024. júl. 16. kedd | Keszthely
Nyáron is szükség van a véradókra!
Tikkasztó melegben is nagy szükség van önkéntes véradókra! Ilyenkor is biztosítani kell a napi 1600-1800 önkéntest. A Vöröskereszt kampányokkal toborozza ilyenkor is a véradókat. A keszthelyi járásban idén is sikeres a szervezés, az első félévben felülmúlták a tervezetet.

Nyáron is fontos vért adni. Megfelelő felkészültséggel elkerülhető a rosszullét: több folyadékot kell inni, véradás előtt ajánlott könnyű fogást fogyasztani és utána nem szabad kemény fizikai munkát végezni.

Végh József a munkatársaival jött el vért adni. Ez már a 26. alkalom neki. Édesapját követi, aki szintén rendszeres véradó volt. Mások segítése mellett az is motiválja, hogy munkahelye két szabadnappal jutalmazza önkéntességét: „Én ugyanúgy szívesen jövök nyáron is, télen is, időszaktól függetlenül. Úgy gondolom, hogy ha másokon tudunk segíteni, az egy jó dolog.”

A betegségek nyáron sem mennek szabadságra – hívja fel a figyelmet a Vöröskereszt. A betegséggel együtt élők kezelése ilyenkor sem szünetel, amely elegendő mennyiségű vér nélkül elképzelhetetlen. A megfelelő mennyiségű és minőségű vérkészlet biztosításához naponta 1600-1800 önkéntes véradó adományára van szükség. Az extrém hőségben is nagy szükség van azokra, akik önként nyújtják a karjukat.

„Ahol emberi élet megmentésére kell sort keríteni és ahhoz kell vér, akkor ott ezt feltétlenül biztosítani kell. Nyáron azért fontosabb, mert itt a térségünkben sok baleset van, megnő az itt lakó népességnek a száma a turistákkal. Ebből kifolyólag nekünk az ide érkező és balesetet szenvedetteknek is biztosítani kell a vért. A kedv az lehet, hogy jó lenne, de aki dolgozik és olyan helyen dolgozik, hogy nem tudja otthagyni a munkahelyét, ő sajnos nem tud jönni vért adni” - nyilatkozta Kapcsándy Mária, a Magyar Vöröskereszt Keszthely Területi Szervezetének vezetője. 

A Keszthelyi Kórház vérellátójában minden hétfőn van véradás. Az önkéntesek kellemes, klimatizált helyiségben foglalhatnak helyet. Csütörtökönként kitelepülnek az egészségügyi dolgozók. A Vöröskereszt Keszthely Területi Szervezete évek óta kiemelkedő eredménnyel szervezi a véradást a térségben. Évente akár 115 véradást is megszerveznek a járásban. 

„Az első félévben 1317 egység vért sikerült leadni a véradóinknak. E helyről is köszönöm a véradók aktív közreműködését. Ez a tervhez képest 108 százalékot jelent. Úgy gondolom, hogy az elmúlt 8-10 évben kiemelkedően teljesítettünk ebben a térségben, a keszthelyi járásban. Remélem, az év végéig is elmondhatjuk, hogy még emelkedik a véradók száma, hiszen az őszi időszakban megyünk a középiskolákba, az egyetemre véradásra, nagyobb munkáltatókhoz, ahol a munkáltatók két nap jutalmat is adnak egy-egy véradásért” - tette hozzá Kapcsándy Mária. 

A Vöröskereszt nyaranta külön kampányokkal hívja a véradókat. Augusztus 5-én hétfőn 13 és 18 óra között retró véradás lesz: sörrel, szendviccsel és meglepetés ajándékkal várják az önkénteseket. 

A július 15-ei véradáson a tervezett 15 főt sikerült felülmúlni, 24 önkéntes érkezett. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

  

| 2023. okt. 3. kedd 14:51 | Keszthely
Ezzel a sármelléki légimentő bázis első helyen végzett az országos versenyben.
| 2023. szep. 12. kedd 16:23 | Alsópáhok
160-an vonultak fel az Aranykorúak Szüreti Fesztiválján Alsópáhokon.
| 2023. aug. 8. kedd 16:04 | Keszthely
Retró véradás volt a Keszthelyi Kórházban.
| 2023. júl. 13. csütörtök 16:18 | Keszthely
Ebben az időszakban több a baleset, és a műtétekhez is kiemeltne fontos a vérkészítmény.
| 2023. feb. 14. kedd 16:47 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Kapcsándy Mária, a Magyar Vöröskereszt Keszthely Területi Szervezetének vezetője.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:15
Balatoni Mozaik
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.