Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Rally Zalaszentmártontól Albániáig
2024. júl. 2. kedd | Zalaszentmárton
Rally Zalaszentmártontól Albániáig
Zalaszentmártonról Albániáig tart a Rust Venture Rally, melynek résztvevői szombaton indultak el a zalai településről. A nemzetközi túrát harmadik alkalommal valósította meg egy szlovák csapat, a futamnak jótékonysági része is van. Az autósoknak és motorosoknak péntekig kell elérniük a célt, útközben az ellenőrzőpontokat keresve.

A rajt előtt még felkerültek a matricák a kocsikra. Ez jelezte, hogy egy csapathoz tartoznak az autósok. A gyülekezőnél sokan nézték meg a többiek járműveit, beszélgettek, ismerkedtek egymással. Szlovákok, csehek és magyarok egyaránt neveztek a hatnapos túrára. Egyedibbnél egyedibb idős gépcsodákkal érkeztek Zalaszentmártonra. Csapatnevek, plüssállatok egyaránt tarkították a kocsikat. A túrázók nagy reményekkel vágtak neki az útnak. 

„Lentiből érkeztünk, ez az első nagyobb ilyen túránk. Nagyon sok ember van, jó a hangulat és nagyon várjuk, hogy mi lesz a vége.”  - mondta el Mihalik Erik.

Egyenként indították az autókat. Bemutatás után rajtolhatott a 33 csapat, köztük motorosok is. A futamot harmadik alkalommal szervezték meg. Korábban a Balaton, valamint Pécs mellől startoltak. A település polgármestere, Fehér Martin résztvevőként jelentkezett a közösségi oldalon talált hirdetésre, felajánlotta, hogy a falu akár ellenőrzőpont lehetne. A szervezőket azonban azonnal meggyőzte a község. 

„Ez egy óriási valami. Zalaszentmárton egy kis pici falu, 50 lakosunk van állandóan és egy ilyen nemzetközi verseny, ami itt rajtol, ez óriási. Ezt imádjuk, ezt támogatjuk, szeretnénk, ha még több induló lenne és azt kívánjuk őszintén, hogy jövőre is jöjjenek vissza.”

A hatnapos út nem verseny, hanem túra. A cél, hogy minél több szépséget lássanak az országokban – Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában, Montenegróban és Albániában - a résztvevők. Rengeteg, mintegy 100 ellenőrzőpont van, mindegyiknél találhatnak valami érdekességet. Olyan útvonalat adtak meg, amely nem a turisták által felkeresett részen található. Jótékonysági része is van a futamnak. 

„Minden egyes kilométerért, amit lemennek az autók adunk egy centet kilométerenként. Tavaly összejött 800 euró, elég szép összeg összegjött.” - mondta el Mario Czuczor szervező.

A túra hat napig tart, várhatóan pénteken érkeznek meg Albániába a tengerpartra. Útközben kulturális élmények, búvárkodási lehetőség, vízesésekben, termálforrásokban való úszás is vár a csapatokra. Nem veszélytelen a kaland, hiszen előfordulhat, hogy a homokból kell őket menteni, de van egy 70 kilométeres szakasz, amit 7 óra alatt tudnak megtenni a veszélyes út miatt. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2022. okt. 18. kedd 17:20 | Keszthely
55 csapat nevezett a keszthelyi programra. Az élmnyszerzés volt a lényeg.
| 2016. szep. 10. szombat 17:37 | Keszthely
A keszthelyi LISSÉ Édességgyár is helyszíne volt a magyar termékeket népszerűsítő szakmai programnak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.