Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Emlékpad őrzi Keresztes József emlékét
2024. júl. 1. hétfő | Gyenesdiás
Emlékpad őrzi Keresztes József emlékét
Hivatalosan is megnyitották a szezont a Gyenesdiási Lidóstrandon. Sok programmal készülnek a fürdőhelyen egész nyáron. Ezen a napon avatták fel az idén elhunyt Keresztes József, a gyenesdiási közösség ikonikus alakja emlékére készített emlékpadot.

Keresztes József a Gyenesdiási Lidóstrand egykori gondnoka volt. Azonban nem csak a fürdőhelyen ismerték és szerették, hiszen a nagyközség rendezvényein is folyamatosan találkozhattak vele a résztvevők. Lelkesen sütötte a halat a keszegfesztiválon, készítette a gulyást a rügyfakadáson, de a burgonyanapon is mindig meglepte valamivel a közönséget. Mindig lehetett rá számítani, motorja volt a helyi főzőcsapatoknak. 

„Keresztes József a közösségünknek egy szíve-lelke, mozgatórugója volt, ami az idei évig egy nagyon erős közösség összetartó személy képében jelent meg. Úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hogy megemlékezzünk azokról az emberekről, akik településünkért, a közösségünkért sokat tettek. És ez a család számára is egy nagy elismerés, főleg azért, mert ők továbbra is folytatják azt a munkát, amelyet Józsi elindított, amelyet szívvel-lélekkel csinált és amiért az egész életét fontosnak tartotta.” - mondta el Krasznai Tamásné önkormányzati képviselő.

A településen úgy gondolták, hogy méltó módon szeretnék őrizni Keresztes József emlékét. Ezért tiszteletére emlékpadot avattak a strandon. A programon a család is részt vett, meghatódva fogadták ezt a gesztust. 

„Nagyon szépen köszönöm ezt a megemlékezést, meg aki ezt először is létrehozta. Hogy gondolták, hogy felavatnak neki egy padot az emlékére. És ő most nagyon büszke lenne rá." - fogalmazott Keresztes Józsefné.

Az emlékpad avatással egy napon tartották a hivatalos szezonnyitó rendezvényt. Hangsúlyozták, ez az alkalom egyszerre a tradíciók és az újdonság napja is. A hagyományoknak megfelelően megkoszorúzták Oppel Imre, a fürdőhely egyik alapítójának szobrát. Elhangzott, jó szezonra számítanak, több programmal is készülnek a helyszínen júliusban és augusztusban egyaránt. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2022. már. 24. csütörtök 18:01 | Keszthely
Ennek segítségével a védett sírhelyeket és a benne nyugvó személyek életrajzait ismerhetjük meg.
| 2021. jún. 29. kedd 15:58 | Keszthely
A Keszthelyhez kötődő emberek mind-mind hatást gyakoroltak munkásságukkal a jelenre is.
| 2021. ápr. 8. csütörtök 15:25 | Keszthely
A veszélyhelyzet elmúltával programsorozatot szervez a város a 30 éve elhunyt Csengey Dénes emlékére.
| 2019. máj. 30. csütörtök 16:33 | Keszthely
A decemberben elhunyt egyetemi professzor korábban sokat tett a sportágért.
| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök
Felkészültek a parton pihenni vágyókra.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:45
MMA film
11:37
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.