Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Idén decemberben is ingyen lehet parkolni
2018. dec. 6. csütörtök | Keszthely
Idén decemberben is ingyen lehet parkolni
Az idén is ingyenesen lehet parkolni Keszthelyen decemberben. A helyi rendeletben foglaltak szerint ezen a héten szombattól szilveszter éjfélig tart az az időszak, amikor nem kell fizetni a parkolásért. A több éve tartó gyakorlat célja az, hogy a karácsonyi és szilveszteri ünnepkörök idején az autósok könnyebben intézhessék bevásárlásukat.

Most még szükséges megvásárolni a parkolási díjat, ám ebben az évben utoljára pénteken kell ezt megtenni. Másnaptól - csaknem egy hónapig - ingyenes lesz a parkolás Keszthelyen. Cserényi Sándor Monorról érkezett és jónak tartja ezt a lehetőséget: "Mi nem idevalósiak vagyunk, csak most is jöttünk az adventi forgatagra. Már voltunk itt az első Adventnél is. Igazából azt mondom, hogy most még parkolójegyet kell venni, de ugye most már a következő, illetve szombattól már nem kellene. Ez egy nagyon jó kezdeményezés, tehát ennek nagyon örülünk" - mondja.

Az ingyenes parkolást lehetőségét a Belvárosi Kereskedők Egyesülete szorgalmazta néhány évvel ezelőtt. A centrum forgalmi rendjének átalakítása miatt üzleti veszteségeket tapasztaltak. A város vezetésének egy szélesebb időintervallumban javasolták és javasolják eltörölni a fizetős parkolást. Végül az a rendelet született meg, miszerint Advent második vasárnapját megelőző szombattól az év végéig lehet ingyenes a megállás.

Nagy László, a Belvárosi Kereskedők Egyesületének titkára azt mondja: "Ez nagyon jó dolog. Igazából mi az tapasztaljuk egész évben, hogy a vásárlók idegesen nézik az órájukat és emlegetik azt, hogy “jaj bocsánat”, de már tovább nem tud várni - hiába vagyunk bent egy üzlet kellős közepén -, mennie kell, mert a parkoló ideje lejár. Most ebben az időszakban - hála Istennek - ez nem így van és kényelmesen, nyugodtan tudnak vásárolni."

Az ingyenes parkolási lehetőség a rendelet szerint ugyan csak szilveszter éjfélig tart, de mivel január elseje is ünnepnap, csak jövő év január másodikától kell megváltani a megállás lehetőségét. Jantász Ferenc, a VÜZ Nonprofit Kft. Parkoló- és Piacüzemeltetési részlegvezetője elmondta: a parkolóhelyeken a felnyitott sorompókkal, a bedobónyílások leragasztásával is jelzik, hogy nem kell fizetni. A telefonos megoldást választókra és a külföldiekre gondolva tájékoztató matricákat is elhelyeznek. Hozzátette: "A hatályos parkolási rendelet értelmében Keszthely város díjköteles várakozóhelyei ingyenesen vehetők igénybe: december 7-e az utolsó fizetési nap, december 8-tól már ingyenesen lehet igénybe venni őket. Az önkormányzati rendelet úgy fogalmaz, hogy minden év Advent második szombatjától december 31-ig díjmentes a parkolás. Igyekszünk a médiában, illetve a legtöbb nyilvános fórumon erről értesíteni az ügyfeleket, lakosságot; de többen megszokhatták már, hogy ez több éve működőképes gyakorlat."

Korlátozás a megállás idejét tekintve nincs: a fenti időszakban a keszthelyi parkolókban annyi ideig lehet megállni, ahol és ameddig csak akarunk.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. jan. 31. szerda 18:21 | Keszthely
Az új matricákat folyamatosan meg lehet váltani.
| 2023. szep. 6. szerda 16:08 | Keszthely
A Helyi Építési Szabályzat módosítása miatt tartottak településrendezési lakossági fórumot.
| 2023. máj. 12. péntek 16:50 | Keszthely
Már az idegenforgalmi szezon szerinti árakat kell fizetni szeptember 30-ig.
| 2023. jan. 20. péntek 16:23 | Keszthely
A keszthelyiek olcsóbban válthatnak idén parkolóbérletet, a nem helyieknek viszont többet kell fizetni.
| 2022. dec. 8. csütörtök 17:13 | Keszthely
Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.