Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Fókuszban az atlétika
2018. nov. 21. szerda | Keszthely
Fókuszban az atlétika
Szókereső, igaz-hamis és kislabda dobás. Többek között ezekkel a feladatokkal kellett megbirkózniuk a Csik Ferenc sporttörténeti vetélkedő résztvevőinek. Az idei évben öt csapat versengett egymással a Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület, valamint a Fejér György Városi Könyvtár szervezésében.

Elsőként egy keresztrejtvényt kellett megoldaniuk a csapatoknak a Fejér György Városi Könyvtár olvasótermében. A kérdések az atlétika témakörét járták körbe, a megfejtés pedig egy híres atlétikaedző, Németh Pál beceneve volt. A csapattagok évről-évre nagyon lelkesen vesznek részt a vetélkedőn.

„Nagyon hangulatos, és jó találkozni a vetélkedőn a társakkal. Az embernek vannak különböző dolgai, meg tudja beszélni, meg jó hangulata van az egésznek.” - mondta Farkas Józsefné, a Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület csapatának tagja.

A Csik Ferenc sporttörténeti vetélkedő 10 évvel ezelőtt indult útjára azzal a céllal, hogy programot kínáljon elsősorban a látás- és mozgássérült embereknek. Mindezek mellett fontos a közösségépítés is. A programot a kezdetek óta a Fejér György Városi Könyvtár és a Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület szervezi.

„A mozgás fontosságára való figyelemfelhívás is ez egyben, valamint az, hogy az emberek tisztában legyenek azzal is, hogy a sport terén milyen eredmények születtek, milyen sportágak vannak. Itt a kézilabdázástól az atlétikáig, az úszásig, hiszen a legelső alkalommal Csik Ferencről emlékeztünk meg, a magyar olimpikonról, és folytattuk a sort azokkal a keszthelyi olimpikonokkal, akik kimondottan Keszthelynek szereztek eredményeket és érmeket.” - tájékoztatott Nemes Klára, a Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület elnöke.

Az elmúlt évekhez képest idén egy csapattal bővült a mezőny, így öt társaság vetélkedett egymással. A feladatokat ez úttal is a könyvtár munkatársai állították össze. A versenyen zalaegerszegiek is indultak, de Keszthely életében is nagyon fontos a megmérettetés.

„Alapvetően a sport önmagában nagyon fontos, hiszen jellemformáló, egészségtudatosság szempontjából nagyon fontos, és városvezetőként az egyik legfontosabb szerepe a közösségformálás és a közösségeknek az erősítése. Ahogy láthatjuk itt a mögöttem lévő, most induló vetélkedőn is, ami idén 10. alkalommal kerül megszervezésre, civil szervezetek, sportszervezetek vannak itt, azoknak a tagjai, a képviselői vesznek részt ezen a vetélkedőn. Azért is fontos, mert nagyon jó hangulatú szokott minden évben lenni ez a vetélkedő, és mégis egy hasznos tudást és egy hagyományt tart fenn.” - emelte ki Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere.

A verseny végén a szervezők meg is mozgatták a csapatokat, egy kislabdával kellett beletalálni a felfordított zsámolyba. A 10. Csik Ferenc vetélkedőn idén a KESOTE csapata győzedelmeskedett.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

| 2024. jan. 25. csütörtök 14:23 | Tampere
A keszthelyi származású atléta 60 méteren másodikként ért célba Tampere-ben.
| 2023. nov. 23. csütörtök 16:27 | Keszthely
A Magyar Atlétikai Szövetség első alkalommal ítélte oda az elismerést.
| 2023. már. 1. szerda 18:09 | Keszthely
Két aranyéremmel tért haza a fedett pályás atlétikai országos bajnokságról Kusztor Virág.
| 2019. okt. 24. csütörtök 18:24 | Keszthely
Keszthely város önkormányzata saját forrásból, mintegy 800 ezer forinttal finanszírozta a beruházást.
| 2019. már. 12. kedd 13:29 | Keszthely
Bizakodásra adnak okot a KVDSE fedett pályás eredményei.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:15
Balatoni Mozaik
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:45
MMA film
11:37
Hargita TV
11:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.