Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / 50 éves az óvoda Gyenesdiáson
2018. okt. 15. hétfő | Gyenesdiás
50 éves az óvoda Gyenesdiáson
Gyenesdiáson a kisgyermekek központjában, az óvodában ünnepeltek. Az óvoda fennállásának 50.évfordulóját. Egykori és mai óvodások és a velük élő óvónők kulturális műsora tette színessé a visszaemlékezésekben gazdag szombat délelőttöt a hat csoportos intézményben.

A Gyenesdiási Bölcsőde és Óvoda óvónőinek kamarakórusa nyitotta meg a jubileumi rendezvényt az óvoda tornatermében. Az 50. évét ünnepli a községben az intézmény. Az 1968-ban 18 kisgyermekkel, meglehetősen szegényes körülmények között indított óvoda négy éven át nyári óvodaként működött. A személyi feltételeket tekintve sem volt szakember, csak az odaadás, ami működtette a gyermekek felügyeletét, foglalkozásait. Az alakulást, s az azt követő éveket az intézményi fejlődést Szalóki Jenő, volt községi vezetőként, mint érintett édesapaként és nagypapaként idézte fel az  ünnepségen. Kiemelvel, hogy az óvoda fejlődése nagyon fontos volt, hiszen egyre több család telepedett le Gyenesdiáson s egyre több kisgyermek született. 

Az ünnepi percekben kisóvodások örvendeztették meg műsorukkal a vendégeket, szüleiket, nagyszüleiket, majd Gál Lajos polgármester mondott köszönetet mindazoknak akik az öt évtized alatt sokat fáradoztak a gyermekek fejlődéséért és az óvoda működéséért. Köszönetet mondott a településnek, a közösség erejének amin létrehozta a  minőségi nevelés szolgáltatását.

"Én nagyon büszke vagyok, hogy ide járhattam óvodába. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a gyerekeim is ide járhattak és innen indulhattak az élet rögös útjain el, és én azt  érzem, hogy igazi közösségnevelő intézményben nevelődtünk, amire nagyon büszkék a gyenesdiásiak. Gyenesdiási lakosként, családbarát önkormányzat vezetőjeként mondhatom azt, hogy a közösségek ereje innen indul el intézményi szintről. Bölcsődétől, óvodától iskolán keresztül. Egy ilyen kiváló munkaközösség szárnyai alatt, mint a gyenesdiási óvoda jelenlegi vezetése is." - emelte ki a polgármester, Gál Lajos.

Az óvoda ma már egy mintául szolgál, bázis intézmény. Akik benne dolgoznak, nap mint nap várják, óvják és fejlesztik a kicsiket, egy nagy családi közösséget alkotnak. 

"2000. január 1-től vagyok az intézmény tagja, nevelőtestületének tagja és mindig büszkén mondtam, hogy nagyon szeretem és nagyon örülök, hogy ide kerültem mert szakmailag ebben az intézményben fejlődtem legtöbbet. Nagyon sok továbbképzés által, ami hasznos anyagot nyújtott ahhoz, hogy a napi tevékenységünkben a kisgyermekeknek olyan élményeket juttassunk, olyan élményekben legyen részük, amiben fejlődnek." - mondta a jelenlegi óvodavezető, Világos Csabáné.

Nem csak a jelenlegi kis óvodások mutatták meg, hogy verssel, tánccal, mondókával minden nap találkoznak, hanem egykori, ma már felnőtt óvodások is érkeztek a jubiláló intézménybe meglepetés műsorral. Az emlékek visszahozták őket a régi csoportszobákba. Vértesaljai László így emlékezett a régi időkre. "Öt testvérem van és mindenki ide járt, tehát a legidősebb bátyám is. Én harmadik vagyok a sorban úgyhogy egy bejáratott hely volt ez számomra. Nagyon sokat játszottunk az udvaron. Ilyen emlékeim vannak. Sajnos az óvodának a belsejéről nagyon nincsenek emlékeim, de már ebben az épületben voltunk és itt az egyik fönti teremben."

Az óvoda jelenleg 6 csoportban 150 férőhellyel működik Gyenesdiáson.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

| 2024. jún. 14. péntek 19:15 | Keszthely
Gálaműsorral ünnepelték meg a jubileumot.
| 2024. máj. 28. kedd 19:15 | Keszthely
A jubileum alkalmából tárlaton mutatták be az elmúlt 25 év történéseit.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Balatongyörök
25 éves jubileumát ünnepli a Balatongyöröki Rendőrőrs.
| 2024. már. 22. péntek 19:15 | Keszthely
Ünnepi délután keretében emlékeztek vissza a tagok az elmúlt negyven és eseményeire.
| 2024. jan. 22. hétfő 16:12 | Zalaapáti
Fennállásuk 20. évfordulóját ünneplik a zalaapáti táncosok.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:15
Keszthelyi Szemmel
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.