Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Mesés napok a Goldmarkban
2018. okt. 1. hétfő | Keszthely
Mesés napok a Goldmarkban
Mesés napokkal várta legkisebb vendégeit a hétvégén a Goldmark Károly Művelődési Központ. A családi foglalkozások mellett bábjáték formájában balatoni mondák elvenedtek meg, de a Nemzeti Táncszínház jóvoltából is láthatott műsort a népes közönség. A program fő helyszíne a NépmesePont volt. A rendezvény apropója pedig Benedek Elek születésnapja volt, amely 2005 óta a népmese napja.

Levendula királylány unja már a királylányok sorát, kalandokra vágyik. Sió, a Balaton tündére rabolja el őt a mesében. A szerencsés véletlen és némi varázslat segítségével a Kecskepásztor legény megmenti Levendulát.

„Nagyon tetszett, nagyon aranyos volt. A testvéremnek is nagyon tetszett” - nyilatkozta Szakszó Szófia. 

Szilas Miklós adta elő az általa írt mesét, melynek alapját az általa is nagyon szeretett népmesék adják. A pécsi előadóművész nem elsősorban bábjátékként tekint a produkcióra, hanem a gyerekekkel való közös játékra.

„Amikor bele feledkezem mondjuk a Levendula királylány karakterébe, akkor azt biztos, hogy a gyerekek nagyon bírják. De szerintem nem csak attól jó, hogy ha egy előadó átéli az általa kézben tartott karaktert, hanem attól, hogyha megmarad a kontaktus a közönséggel. És ez az interakció itt a ma délutáni előadáson tökéletesen jól működött” - mondta televíziónknak az előadóművész. 

A Csipkerózsika, a Szépség és a szörnyeteg és A csúnyácska hercegnő történetét is magában foglalja a Lúdanyó meséi című produkció. A Ravel zenéjére koreografált darabot a PR-Evolution Dance Company és a Nemzeti Táncszínház hozta el Keszthelyre. A humorral és interaktív elemekkel tűzdelt táncprodukciót és a hétvége minden mesés programját ingyen látogathatta a közönség.

Csengei Ágota, a művelődési központ igazgatója: „Én úgy gondolom, hogy minden kulturális intézménynek nagyon fontos célközönsége a családok és a gyerekek. Természetesen a gyerekektől azt reméljük, hogy vissza szeretnének jönni hozzánk, másrészt pedig azt, hogy olyan kulturált felnőttekké fognak nőni, hogy szeretik a kultúrát és gyakran járnak hozzánk. Ehhez mi megpróbáljuk ezt a hátteret, ezt a helyszínt biztosítani.” 

A hétvégi programsor fő helyszíne a keszthelyi Népmese Pont volt, mely májusban az országban elsőként nyitotta meg kapuit. A Goldmark Károly Művelődési Központ a népmese napja alkalmából szervezte meg programját. 2005 óta Benedek Elek születésnapja, szeptember 30. a népmese napja. A jeles nap célja, hogy ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak a meseszerető gyerekek és felnőttek mind a magyar, mind más népek meséi felé. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Balatongyörök
Az Egyszer volt hol nem volt ... mesemondó versenyre a környékbeli kistelepülések óvodáit szólították meg.
| 2020. okt. 7. szerda 17:21 | Keszthely
Mesedélutánt szervezetek ez alkalomból a keszthelyi NépmesePontban a hétvégén.
| 2020. júl. 27. hétfő 10:54 | Keszthely
Tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Keszthelyi Folkfesztet a Goldmark Károly Művelődési Központ
| 2019. szep. 30. hétfő 13:35 | Keszthely
Ez alkalomból tartottak érdekes foglalkozásokat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt a Népmesepontban.
| 2018. jún. 28. csütörtök 15:39 | Keszthely
A nyár a gyerektáborok időszaka. Kellemes és biztonságos időtöltés a gyerekeknek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.