Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Erdészetek közötti lőverseny
2018. aug. 24. péntek | Gyenesdiás
Erdészetek közötti lőverseny
Az őszi vadászati szezonra való felkészülés jegyében tartottak lőgyakorlatot, egyben versenyt is a BEFAG Csider-völgyi lőterén. Az “erdészetek közötti lőverseny” egyben az előírás szerinti lövészet teljesítése is. A vadgazdálkodási értekezlettel egybekötött gyenesdiási rendezvényen közel hatvan vadász vett részt.

Erdészek, hobbi- és hivatásos vadászok vettek részt a BEFAG lövészegylet lőterén rendezett versenyen. A lövészettel kapcsolatos gyakorlat frissen tartása előírás is egyben, a hagyományok szerint itt versenyszerűen teljesítették a feladatot a résztvevők.

"Én azt gondolom, hogy tényleg mindkettő van: verseny is és lövészet is. A lövészet az azért van, hogy így a szezon előtt újra felelevenítsék a munkatársak azt a lőkészséget illetve fegyverhasználatot, ami a biztonságos munkavégzést elősegíti és hát ugye azért akkor amikor összeverődik közel hatvan férfiember és ugyanazokat a feladatokat kell teljesíteni, akkor azért szeretne mindenki minél előkelőbb helyen végezni." - nyilatkozta Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója.

Három területen, különböző fegyverekkel és feladatokkal hajtották végre a lőgyakorlatokat a résztvevők. A lövészeten részt vett a Bakonyerdő Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetője is. Pölöskei Balázs Farkas elmondta: minden meghívottnak lőnie kell a kijelölt feladatok során.

"Kisgolyós, 0,22-es Long Rifle kaliberű fegyverrel lőnek szabadkézből, valamint lőbotról öt-öt lövést, futóvadra tesznek öt gyors és öt lassú lövést, valamint korong pályán mutathatják be, hogy ki mennyire tudja a fegyvert forgatni, milyen biztonságosan tudja kezelni a rábízott fegyverét." - tette hozzá Pölöskei Balázs Farkas, a Bakonyerdő Zrt. vadgazdálkodási osztály vezetője.

A lőtér legnagyobb területén rendezték a korongos versenyt. A közismertebb nevén “agyaggalambra” sörétes fegyverrel lőttek. A Bakonyerdő Zrt. különösen nagy gondot fordít arra, hogy dolgozói naprakész képzettséggel rendelkezzenek munkájuk során. Ennek érdekében évek óta augusztus második felében rendezik meg a továbbképzést.

"Reméljük, hogy a hagyomány az folytatódik és a következő évben is ebben a csodás környezetben tudunk újra gyakorolni, versenyezni, az erdészetek összemérni a tudásukat és a négy fős csapatok élménnyel és tapasztalattal gazdagon térnek majd haza." - mondta a vadgazdálkodási osztályezető.

A Bakonyerdő Zrt. dolgozói egyben vadgazdálkodási értekezletet is tartottak. Ezen szakmai felkészítéssel képezték tovább a résztvevőket a szeptember elsején kezdődő vadászati évadra. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2023. okt. 17. kedd 18:32 | Keszthely
Idén is megtartotta hagyományos rendezvényét a Vadászati Kulturális Egyesület a Vadászati Kultúra Ünnepén
| 2023. júl. 18. kedd 16:45 | Balatonederics
Színes programmal várták az érdeklődőket balatonedericsi Afrika Múzeumban.
| 2022. dec. 13. kedd 11:27 | Keszthely
Vadászati és természetfotós kiállítás nyílt Keszthelyen.
| 2022. nov. 17. csütörtök 16:33 | Keszthely
A kötet az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás trófeáinak katalógusa.
| 2022. okt. 10. hétfő 15:53 | Keszthely
Semjén Zsolt miniszterelnök - helyettes mondott beszédet Keszthelyen a Vadászati Kultúra Napján.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:15
Keszthelyi Szemmel
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.