Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Molnár Ferenc sikerdarabját hozta Keszthelyre a Centrál Színház
2018. júl. 27. péntek | Keszthely
Molnár Ferenc sikerdarabját hozta Keszthelyre a Centrál Színház
Egy bűbájos vígjáték és kiváló szereposztás várja a közönséget az idei Keszthelyi Nyári Játékokon. A Balaton-part egyik legnagyobb színházi ünnepére egy évfordulós vígjátékot hozott el a Centrál Színház. 80 éve mutatták be a Delila című darabot. Molnár Ferenc vígjátékát péntektől egészen augusztus 10-ig, összesen 12 alkalommal láthatja a közönség a Festetics-kastély parkjában.

Péntek hajnalban fejeződött be a színpad és a nézőtér építése. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is a Festetics kastély hátsó parkjában, a tó mellett élvezheti majd a közönség az előadásokat. Ezúttal Molnár Ferenc – Delila című vígjátékát hozza el Keszthelyre a Centrál Színház.

Minden sikeres férfi mögött áll egy nő. A nő mögött pedig a férfi felesége. Igaz ez a képlet Virág úrra is, a vidéki csárda tulajdonosára is, aki – miután sorsjátékon tetemes összeget nyert – hirtelen felkeltette beosztottjának, Ilonkának az érdeklődését. Így Virág felesége, a démoni Delilához méltóan kénytelen a női rafinéria teljes arzenálját bevetni. Molnár Ferenc bűbájos vígjátékának az ősbemutatója éppen 80 éve volt – ráadásul színházunk épületében, az akkori Pesti Színházban, olyan hajdani sztárokkal, mint Somlay Artúr, Darvas Lili, Muráti Lili és Mály Gerő.

Rangos szereposztás jellemzi a darabot, többek közt Stohl András, Balsai Móni, Trokán Nóra. Magyar Attila és Cserna Antal lép színpadra az idei Nyári Játékokon. A közönség 12 előadást tekinthet meg a Festetics kastély parkjában.

Puskás Tamás a Keszthelyi szemmel pénteki felvételén elmondta, hogy nem a leghíresebb darabja Molnár Ferencnek a Delila. A Centrál Színház igazgatója ugyan akkor hangsúlyozta, óriási sikere van vígjátéknak 80 évvel az ősbemutató után is.   

„Csak csodával lehet nézni erre az emberre, hogy hogy tudta úgy kiszámítani az egyes színészek megszólalását, hogy mindig bombabiztosan, pontosan azon a ponton, ahol ő eltervezte, ott a néző vesz egy óriási levegőt és elkezd tapsolni” - mondta a Centrál Színház igazgatója. 

2000 óta zajlanak Keszthelyen a Nyári Játékok, ekkor hívta életre a programot Puskás Tamás és keszthelyi származású felesége, Básti Juli. A kastélymúzeum igazgatója szerint a Festetics kastély kevesebb lenne a Nyári Játékok nélkül.

„A Helikon Kastélymúzeum és maga a park egy nagyon jó környezetet ad. Igazgató Úrral beszéltük, hogy élményturizmus van ma már. Ez azt jelenti, hogy újabb és mindig újabb élményeket kell adnunk a látogatóknak és a Keszthelyi Nyári Játékok egy tökéletes élmény” - mondta televíziónk stúdiójában Pálinkás Róbert. 

Molnár Ferenc vígjátékát mától, egészen augusztus 10-ig, összesen 12 alkalommal láthatja a közönség.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2020. aug. 14. péntek 15:36 | Keszthely
Az idei évtől zenés színházi produkciókkal, új helyszínen várják az érdeklődőket.
| 2020. máj. 22. péntek 17:34 | Keszthely
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
| 2016. máj. 27. péntek 08:08 | Keszthely
10 alkalommal adja elő a Ma este megbukunk című darabot a Centrál Színház társulata a kastélyparkban.
| 2014. júl. 25. péntek 20:27 | Keszthely
Jó hír a színházszerető közönségnek: idén ismét lesznek Keszthelyi Nyári Játékok.
| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Keszthely
A Fidesz helyi csoportja azt kérdezi Dr. Tóth Gergelytől: személyével a Momentum Mozgalom nyert önkormányzati választást Keszthelyen?
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.