Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Nyári egyetem a Georgikonon
2018. júl. 5. csütörtök | Keszthely
Nyári egyetem a Georgikonon
A mezőgazdasági szakmai szépségeivel ismertetik meg a Georgikon Nyári Egyetem hallgatóit. A továbbtanulás előtt álló középiskolások az állattartó telepek mellett például az egyetem szőlészetébe is ellátogattak. Az első turnusra 14 fő regisztrált, a jövő héten és augusztusban is lesz lehetősége még a fiataloknak, hogy megismerjék a Georgikon képzéseit ebben a formában. Az intézmény először szervezett ilyen programot.

Nem csak a kérődzés folyamatát, hanem számos más érdekességet is megtudhattak a nyári egyetem résztvevői a tehenészetben. A Georgikon állattartó telepei mellett számos olyan tanulmányutat szerveztek nekik, melyeken megismerhetik a mezőgazdaság világát. A továbbtanulás előtt álló középiskolások közt olyan is akadt, aki már felvételizett is a Georgikonra. Lengyel Márk Gyenesdiásról érkezett.

 „Őszintén, én azért választottam ezt az egyetemet, mert nekünk a családba mindig is szoros kötődés volt a természet és az állatok iránt. Nálunk generációra visszamenő ez a dolog, édesapám, nagyapám is a növényvédelem, természettudományokban helyezkedett el és őszintén, nekem is tetszik. És nem legutolsó érvként sorolnám, hogy közel is van és nagyon tetszik az egyetem, sok jót hallottam róla” - nyilatkozta a fiatalember.   

A nyári egyetemet első ízben szervezték meg, egy pályázat segítségével. Mivel a lakhatásra nem volt lehetőség, ezért az érdeklődők többsége egy-egy napra regisztrálta magát. A helyiek mellett például Székesfehérvárról és az Alföldről is jelentkeztek továbbtanulás előtt álló diákok. A szervezők szerint a legtöbb fiatal nem ismeri az agrárium szépségeit.

„Általában amikor pályaorientációnál előkerül az, hogy egy agrármérnök mit csinál, nem is nagyon tudják. Nem tudják, azt, hogy a mezőgazdasági munkának milyen szépségei, milyen jellemzői vannak. Az volt az elsődleges célunk, arra számítottunk, azt gondoltuk, hogy itt Keszthely környékén a középiskolás fiatalok talán egy kicsit kíváncsiak arra, hogy a Georgikon hogyan is néz ki, meg a mezőgazdasági pálya. Én egyébként hiszek abba, hogy ha kijönnek és megnézik és látják, akkor azért bele lehet szeretni ebbe, mert ez nagyon szép szakma” - mondta el televíziónknak, a nyári egyetemet szervező Lukács Gábor. 

Az egy hetes nyári egyetemen például a megújult hallabor, a cserszegtomaji szőlészet, és a Georgikon Kar balatoni vízitelepe is megnyílik a fiatalok előtt. A Georgikon Kar még június 9-13. között, illetve augusztusban is szervez ilyen programot. Az idei év tapasztalatai alapján jövőre is folytatni kívánják ezt a pályaorientációs tevékenységet. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2022. júl. 15. péntek 16:17 | Zalakomár
Nyári egyetemet szervezett Zalakomárban a MOME és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.
| 2014. aug. 19. kedd 11:40 | Keszthely
Határon túli egyetemisták vettek részt a 20. Pénzügyi Nyári Egyetemen, sok hasznos dolgot tanultak.
| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
130-an végeztek az idei évben, többen közülük a campuson folytatják a tanulmányaikat.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
Együttműködést kötött a MATE Georgikon Campus és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.