Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Népmese tábor
2018. jún. 28. csütörtök | Keszthely
Népmese tábor
A nyár a gyerektáborok időszaka. Kellemes és biztonságos időtöltés a gyereknek, nem utolsó sorban pedig a dolgozó szülő is jó helyen tudhatja gyermekét a különféle tematikájú napközis és ottalvós programokon. Keszthelyen már megteltek a táborok, több esetben már a tavasszal lezárták a jelentkezési lehetőségeket. Idén újdonság a Goldmark Károly Művelődési Központ kínálatában az ingyenes táborozási lehetőség. A mesetábor ezen a héten zajlik.

Nem csak a meséről szól a népmese tábor, hanem különféle játékokkal igyekszenek fenntartani a gyerekek érdeklődését. Hét és tizenegy éves kor közöttiek jelentkezését fogadták el a hétfőn megkezdődött táborba. Nem csak Keszthelyről, hanem a környékbeli településekről is érkeztek a fiatalok. A reggel kilenctől délután három óráig tartó foglalkozások során a népmeséken alapuló játékokkal játszanak velük. Buzás Mátyás Botond is azt mondja: nagyon jól érzi magát a táborban.

Buzás Mályás Botond: "Nagyon jó, meg az is meghökkentett az elején, azt hittem, hogy egy sima terem lesz, de itt volt mindenféle ilyen híd is, meg játszótér, meg kötél. Nagyon-nagyon érdekes, meg azt nem is tudtam, hogy babzsákokon is fogunk ülni, meg ennyire jó lesz. Az is nagyon jó volt, amikor múzeumokba is elmentünk." 

Koltai Bernadett is az egyike az idejüket játékosan töltő húsz gyereknek. Úgy érzi, a tábor segítségével egy meseországban telnek a napjai.

Koltai Bernadett: "Nagyon szeretek itt lenni, mert nagyon sok mindent tanítanak és elrepítenek minket egy ilyen meseországba, amit a barátokkal eljátszunk és nagyon jó volt. Tegnap bumm-osat játszottunk, ami nagyon jó volt, meg mindenféle olyan dolgot csinálunk, ami meséhez köthető."

A mesetábor “Az állatok iskolája” című népmesére épül. Az iskolával kapcsolatos gondjaikat, problémáikat, élményeiket a táborban szimbolikusan át tudják élni, a kérdésekre a táborvezetők igyekeznek válaszokat adni. A mese a gyerekkor egyik különösen meghatározó és fontos eleme - vélekedik a tábor vezetője.

"Bármi történik velük napközben, ugye azt amikor hazamennek, akkor az egy kis történet és ezt elő tudják adni a szülőknek, hogy ővelük mi történt. Amit mi fontosnak tartunk egyébként, hogy ezeket az alapvető, amik a népmesében tanulságok vannak, vagy megküzdési lehetőségek, ezeket a megküzdési lehetőségeket át tudjuk nekik adni. Maguk jönnek rá a népmesén keresztül, hogy hogyan tudnak mondjuk egy problémás vagy egy konfliktushelyzetben megküzdeni." - mondta el Szabó Lívia, zeneterapeuta, tanár.

A nap egyik felét a NépmesePont-ban töltik a gyerekek. A nap másik felében a szabadban, illetve múzeumokban vannak programjaik. Pénteken, a tábor végén a szüleik számára adnak elő egy kis színdarabot, amit az itt töltött öt nap során gyakoroltak be. A táborfigyelő.hu adatai szerint országosan több, mint 200 ezer gyerek fog legalább egy hetet táborban tölteni a nyáron.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 11. csütörtök 19:15 | Vonyarcvashegy
A helyi utánpótlásból három gyerek szeptembertől a ZTE és az Illés Akadémia kötelékében folytatja.
| 2024. júl. 10. szerda 19:15 | Keszthely
A Keszthelyi Tollaslabda Egyesület 11. alkalommal szervezte meg a tábort.
| 2024. júl. 9. kedd 19:15 | Keszthely
Táborozókat láttunk vendégül.
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Az előttük álló kihívásokról is beszélgettek a résztvevők.
| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Keszthely
Pályaválasztási tábort szervezett a Közgazdasági Technikum.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.