Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Utolshow: Böbe néni, köszönjük!
2018. jún. 11. hétfő | Keszthely
Utolshow: Böbe néni, köszönjük!
Nyugdíjba vonulása alkalmából mondtak köszönetet Aradvári Lászlónénak, a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport művészeti vezetőjének. Az évadzáró gálán a táncok mellett az elmúlt évek történéseit is felelevenítették, és számos kitüntetéssel is elismerték a pedagógus munkáját.

Rendhagyó műsorral zárta a 2018-as tanévet a Tündérrózsa Gyemek-néptánccsoport. Idén ugyanis nem csak azt mutatták meg a Balaton Színházban, hogy mit tanultak az elmúlt egy évben, hanem művészeti vezetőjüket, Aradvári Lászlónét is elbúcsúztatták. Az előadáson a csoport egykori táncosai is részt vettek, akik nagy szeretettel emlékeztek Böbe nénire.

„Nekem Böbe néniről rengeteg jó emlékem van, sőt rossz szerintem nincs is. Maradjunk annyiban, ha ő nem lett volna, akkor én sem kezdek el táncolni. Ő látta meg bennem azt, hogy lehetnék a következő szólótáncos." - mondta az egyik visszatérő táncos, Leskó Zsolt.

Az Utolshow című produkcióban a táncok mellett felelevenítették az elmúlt évek turnéit, vidám és felemelő pillanatait is. A tánccsoport tagjai mindannyian nagy szeretettel gondoltak vissza a próbákra és a fellépésekre, és mindarra, amit művészeti vezetőjüktől tanultak. Hangsúlyozták, Aradvári Lászlóné nem csak egy tanár, hanem annál sokkal több volt számukra.                                                  

„Egy támaszt nyújtott nekünk Böbe néni, szóval hogyha bármi gondunk volt vagy segítségre szorultunk, őhozzá biztos, hogy oda tudtunk menni, és bármikor segített nekünk.” - emelte ki a Tündérrózsa egyik szólótáncosa, Szi Réka.

A Tündérrózsa Gyermek-néptáncsoportot 1991-ben alapította Aradvári Lászlóné, akkor még a Szendrey Júlia iskola égisze alatt. A Tündérrózsa nevet a Ranolder iskolának köszönhetik, ahol ma is működik a tánccsoport. Az iskola vezetése is rendkívül büszke Böbe nénire, akinek munkája elismeréseként a Tündérrózsa örökös tiszteletbeli művészeti vezetője címet adományozták.                

„Ritka az ilyen dolog, és nagy emberek képesek arra, hogy önmaguk egy intézményt hozzanak létre. Láttunk ilyenekre példát, hogy valakik létrehoznak egy művészeti csoportot, és aztán az idővel egy ilyen magától értetődő dologgá válik, ami mindenki számára olyan természetes, mint a levegő, majdnem olyan, mint egy kőből épült ház.” - tette hozzá Őry Gábor, a Ranolder János Általános Iskola igazgatója.

Nyugdíjazása alkalmából Aradvári Lászlóné munkáját több díjjal is elismerték. Keszthely városa köszönetet mondott a több évtizedes munkáért, a Goldmark Károly Művelődési Központ pedig Cserépbaba-díjjal ismerte el a pedagógus teljesítményét. Mindezek mellett a Tündérrózsa a Keszthelyi és a Zala megyei Értéktárba is bekerült. Aradvári Lászlóné azonban az elismeréseken felül rengeteg értéket kapott a fiataloktól.

„Nagyon szomorú vagyok, de meg kellett tennem ezt a lépést. Elértem a nyugdíjas kort, és ezért úgy döntöttem, hogy most elmegyek a tánccsoporttól, de a néptánccal nem hagyok fel. Továbbra is fogok táncolni, táncházakba el fogok járni, és biztos, hogy vissza fogok járni a Tündérrózsához is.” - hangsúlyozta Aradvári Lászlóné, a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport művészeti vezetője.

Aradvári Lászlóné hozzátette az elismerések nagyon sokat jelentenek számára, így a díjak kiemelt helyet kapnak majd az otthonában. A Tündérrózsa természetesen a jövőben is folytatja a munkát, Böbe nénit pedig mindig szívesen látják a próbákon és a fellépéseken egyaránt.          

Regman Karola - Keszthelyi TV           

| 2017. jún. 13. kedd 10:23 | Keszthely
Százhúsz gyermek lépett fel a Tündérrózsa év végi műsorán.
| 2016. ápr. 27. szerda 16:02 | Keszthely
A Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport is csatlakozott a Magyar Népviselet Napjához.
| 2016. jan. 26. kedd 08:49 | Keszthely
A Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport tevékenységét ismerte el a város idén a Pro Cultura Keszthely díjjal
| 2015. jún. 15. hétfő 13:10 | Keszthely
Európa szívében. Ezzel a címmel állította össze évzáró műsorát a Tündérrózsa.
| 2013. jún. 14. péntek 12:11 | Keszthely
Hét év után elevenítette fel történelmi táncjátékát a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.