Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Tavaszköszöntőre hívták a civileket
2023. ápr. 14. péntek | Keszthely
Tavaszköszöntőre hívták a civileket
Tavaszköszöntő rendezvényre invitálták a Goldmark Károly Művelődési Központ szakköreinek tagjait, az Idősügyi Tanácsot és az Egyesített Szociális Intézmény Idősek Otthonának lakóit. A programot a Városi Civil Alap Támogatásával a Balaton Fesztivál Alapítvány valósította meg.

Keszthelyen nagyon sok közösség van, és ezek a közösségek kiemelten fontosak a város vezetésének. Időről időre szerveznek nekik programokat, és több formában is támogatják a tevékenységüket. A Goldmark Károly Művelődési Központban többek között szövő, fafaragó és kerámia szakkör is működik, de számos más szervezet is van a városban. A tavasz közeledtével nekik kedveskedtek.

„Nagyon örültem a meghívásnak, hiszen a tavasz, maga a téma is kellemes. Újjáéled a természet, az emberek, az ember kedve is. Bár a mostani időjárás nem ezt igazolja, de mindenképpen ott a remény, hogy most már jobb idő lesz, sokat fog sütni a nap és sokat tartózkodhatunk a szabadban.” - mondta egy résztvevő, Pálfi György.

A meghívottaknak Hintalan László János tartott előadást. A rövid ismertető témája a tavaszi hagyományok rejtett titkai voltak. A vendégek együtt énekelték az előadóval például a Bújj, bújj zöld ág című nótát, de lejárták a nap útját is. Emellett megismerkedhettek egy népi játékkal is. Arról is szó volt, hogy a táncban, főként a hagyományos magyar csárdásban ki vezeti a nőt.   

„Addig az asszonyt mindenki vezette, még a Jóisten is. Az asszony sose vezet minket? Ugye tudjuk, hogy vezet a nő az életben? Ennek a legegyszerűbb formája, ha én azt érzem, hogy erre szívesebben forog, mint arra valamiért, akkor a férfi ezt kiszolgálja, vagyis a nő dirigál a férfinek.” - tájékoztatott Hintalan László János zenetanár.

A tavaszköszöntő rendezvényt pályázati támogatásból valósították meg. Az eseményen elhangzott, a város életének akkor van értelme, ha a közösségek működtetik azt. Ezért fontos, hogy részt vegyenek különböző projektekben és minél többen megismerhessék őket és a munkájukat.

„A Goldmark Károly Művelődési Központ szakköreit, az Idősügyi Tanácsot és az Egyesített Szociális Intézményből azokat hívtuk vendégségbe, akik el tudtak jönni erre a rendezvényre. Vidám hangulatkeltést hallottunk az elején Hintalan László előadásában, aki mindig megmozgatja és megénekelteti a közönséget. Most pedig harmonikaszó mellett beszélgetünk.” - emelte ki Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

A harmonikaszó nagyon jó aláfestést adott az ebédhez, amelyre szintén meginvitálták a résztvevőket. Itt lehetőség volt kötetlen együttlétre, beszélgetésre, egymás jobb megismerésére.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

| 2024. máj. 24. péntek 19:15 | Keszthely
Az Aktív Aranykor elnevezésű program keretében szervezett tavaszköszöntő bált Keszthely önkormányzata.
| 2023. már. 27. hétfő 15:44 | Keszthely
Negyedik alkalommal szervezték meg Keszthelyen az eseményt, melyre nagy volt az érdeklődés.
| 2019. ápr. 4. csütörtök 19:05 | Keszthely
Az Életfa Napokon emlékeztek meg a magyar-japán diplomáciai kapcsolatok 150 éves jubileumára.
| 2015. okt. 20. kedd 13:40 | Keszthely
Ötödik alkalommal mutatkoztak be a gyenesdiási művészeti csoportok.
| 2024. jan. 11. csütörtök 16:05 | Keszthely
Egész évben nyújt kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget a művelődési központ.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:15
Balatoni Mozaik
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.