Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / 15 éves a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület
2018. ápr. 12. csütörtök | Gyenesdiás
15 éves a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület
15 éves lesz májusban a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület, az ország első TDM egyesülete. A megalakulás az akkori polgármester, Szalóky Jenő külföldről hozott tapasztalatának köszönhető. Az évfordulóra programokkal is készülnek az egyesület munkaszervezetének helyt adó Tourinform Iroda dolgozói.

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület 2003 májusában alakult meg egy hosszas előkészítő munkát követően. Akkoriban nem voltak még belföldi minták az ilyen jellegű turizmus irányítási rendszerek működését illetően. Kovács Judit a kezdetektől a szervezet menedzsere és termékfejlesztője. Neki köszönhető, hogy a településen nem ütköznek a rendezvények: az időpontok koordinálása az egyik fő feladata. Az önkormányzat, a helyi vállalkozások, a turizmusban érdekelt szereplők összefogása, az egyesület sikere, folytonos működése nagy mértékben köszönhető az ő kitartásának és munkájának.

"Kezdetben sok-sok gyerekbetegséget kellett leküzdeni, de aztán az idők folyamán az országban többen követték példánkat és tényleg számtalan hasonló turisztikai szervezet jött létre azóta. Egyesületünk fő tevékenysége a turizmus területén a termékfejlesztésre illetve a marketing feladatokra terjed ki, de említhetünk itt fontos rendezvényeket illetve a rendezvények koordinálását." - nyilatkozta Kovács Judit, a Tourinform Iroda vezetője.

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület munkaszervezetének a Tourinform Iroda ad helyet, hárman dolgoznak a hat évvel ezelőtt átadott épületben. Számos kiadvánnyal, programmal, ajánlatokkal, információkkal várják a vendégeket az idei szezonban is. A tizenöt éves évforduló előkészítése is zajlik már, pünkösdkor lesznek ezzel kapcsolatos rendezvények.

"Stabil száz fős tagsággal működünk, ami egy fontos visszaigazolás a munkánk kapcsán, hiszen hűséges partnereink együttműködnek velünk. Mellettük természetesen az önkormányzat a legfontosabb partner az egyesületi együttműködésben, a helyi turizmus kezelésében; de munkánkat mindenképpen segíti a térségi, a régiós és az országos TDM szövetség is." - mondta el a Tourinform Iroda vezetője.

Gyenesdiás sok program koordinálását köszönheti az egyesületnek. Fesztiválok, strandon zajló rendezvények fűződnek a nevükhöz. Fontos szerepet vállalnak a vendégek tájékoztatásában is. A település kiemelkedik a családbarát termékfejlesztés tekintetében, ennek szorgalmazása is Kovács Judit nevéhez kötődik. A szálláshelyek minősítési rendszere illetve a “Bala Tóni” kabalafigura életre keltése is az iroda érdeme. A civil szervezet a kezdetektől fogva szorosan együttműködik a Nyugat-Balatoni Turisztikai Irodával. A később megalakuló Turisztikai Desztináció Menedzsment szervezetek példaként tekintettek a gyenesi modellre. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 10. szerda 19:15 | Balatonszentgyörgy-Balatonkeresztúr
A hagyományokhoz híven ezúttal is megemlékezést szerveztek a tragédia helyszínén.
| 2024. jún. 5. szerda 19:15 | Keszthely
A MÁV a Gigant villanymozdony ötvenedik évfordulóján szervezett közös programot a Volánbusszal.
| 2023. dec. 4. hétfő 15:56 | Keszthely
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
| 2023. ápr. 7. péntek 15:40 | Hévíz
Egy helyi utazási iroda Egyiptomba, Izraelbe és Thaiföldre is szervez utazásokat.
| 2023. feb. 27. hétfő 17:25 | Keszthely
Zala megyében elsőként, az országban ötödikként kezdte meg műsorszórását a Keszthelyi Televízió.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.