Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda
2018. már. 23. péntek | Keszthely
Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda
Nagykorú lett a keszthelyi Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda. Tizennyolc évvel ezelőtt, márciusban hozták tető alá az előd, a Térség Nonprofit Kht. megalakítását, majd az érdemi munka májusban kezdődött meg. A Kht.-k megszünését követően Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. lett az új elnevezés. Az ország első olyan szervezete jött létre ezzel a lépéssel, ami a később létrejövő térségi turisztikai irodák számára iránytűként szolgált. A Kft. turisztikai vásárszervező tevékenysége lassan az egész országra kiterjed.

Bubla Zoltán volt az egyike azoknak a szereplőknek, akik annak idején vállalkozók, turisztikai szakemberek, kistérségi szervezetek, polgármesterek bevonásával létrehozták az úttörő kezdeményezést. Az önálló marketing szervezet, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda ötletét már az 1990-es évek közepén felvetették. Ezt követően öt év kellett ahhoz, hogy realizálódjon az elképzelés.

"2000-ben született meg az úgynevezett Térség Marketing Kht. Ennek az adott löketet, hogy a korabeli országos turizmus irányítással sikerült lepaktálni, hogy úgy mondjam, hogy ha az önkormányzatok meg a vállalkozók letesznek x milliót egységesen, akkor egy harmadik ilyen summát mellé tesz az ország." - mondta el Bubla Zoltán, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke.

Ezek a kiadványok voltak az elsők, amiket tizennyolc éve a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda adott ki. “Stabilan, sikeresen működünk azóta is” - nyilatkozta Tar László ügyvezető. Az alapítók már akkor lerakták a jelenleg útkereséssel foglalkozó TDM szervezetek alapjait: például a helyet adó Tourinform Iroda kiszervezése az önkormányzatból. Az idegenforgalmi adó átadás, az önkormányzat és a vállalkozások közötti együttműködés, a vendégkártya és a marketingtevékenység összehangolása is az érdemeik közé tartozik.

"Évente nagyjából olyan 15-20 turisztikai vásáron veszünk részt. Ha csak a prospektus mennyiségek fogyását darabszámra nézzük, ami egy-egy vásárló, minimum öt-hatszáz emberrel kerülünk kapcsolatba. Ez húsz vásáron eleve nagyjából 10.000. Ez csak az, amikor külföldön megjelenünk egyes vásárokon. A weboldalunk forgalomba az elég jelentős, a nyári hónapokban eléri a 30.000-et havonta. Őszi időszakban igaz, hogy kevesebb, de szerintem ez megint csak több százezer ember." - nyilatkozta Tar László, Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Tourinform Iroda forgalma a nyári napokban átlag négyszáz fő naponta. Több tucat szolgáltatóval a Keszthelyi Turisztikai Egyesületen keresztül állnak kapcsolatban. A kezdeti kiadványok, térképek kiadása után az online jelenlétet fejlesztették tovább, ma pedig a termékfejlesztés áll fókuszban. Legfőbb tevékenység a Festetics termékfejlesztés, ennek vonatkozásában pályázati projektekben dolgoznak és folytatják a kerékpáros mintarégió megalkotását is. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2023. máj. 18. csütörtök 17:41 | Rezi
Támogatásokról és pályázati lehetőségekről is felvilágosítást kaptak Reziben.
| 2021. júl. 21. szerda 15:59 | Keszthely
Kötetlen beszélgetés keretében mondhatták el problémáikat a keszthelyi civil szervezetek.
| 2023. már. 1. szerda 17:57 | Balatongyörök
A szokásos nagy fesztiválok mellett Györökön új programokkal készülnek a szezonra.
| 2020. jún. 10. szerda 14:45 | Keszthely
A belső megújulás a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával valósult meg.
| 2019. máj. 23. csütörtök 16:20 | Keszthely
Az első közt újul meg a Tourinform keszthelyi irodája.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.